Liderul PSD Mircea Geoană a dezvăluit că președintele Traian Băsescu a cerut serviciilor de informații date compromițătoare despre judecătorii Curții Constituționale.


Geoană a prezentat două note despre care a susținut că ar fi fost scrise de prim-adjunctul SRI Florian Coldea, note prin care acesta ar fi solicitat căutarea in baza de date a servicului a unor informații compromițătoare despre Ion Predescu și Aspazia Cojocaru, judecători ai CC.

Liderul PSD a susținut că are la dispoziție și originalele, afirmand că aceste bilete ar constitui "dovada imixtiunii nepermise in viața democratică a Romaniei și a poliției politice practicate de Traian Băsescu”.
Geoană a cerut demisia de onoare a președintelui Traian Băsescu, demisia coonducerii SRI și punerea sub acuzare de către Parchetul Militar a prim-adjunctului SRI și a celorlalți care au colaborat la "acest act de poliție politică".
El a declarat că astfel Traian Băsescu a făcut acte de poliție politică și presiuni politice, prin intermediul serviciilor de informații, asupra judecătorilor Curții Constituționale, care a dat, marți, aviz negativ asupra propunerii de suspendare din funcție a președintelui. Mircea Geoană a spus că, in urma acestui "șantaj” practicat de conducerea SRI asupra unora dintre judecătorii Curții, avizul negativ asupra propunerii de suspendare din funcție a președintelui a fost ”viciat”.

Directorul SRI, George Maior a declarat ieri, inainte de audierea comisia parlamentară de control a SRI convocată de urgență, că nu au existat niciun moment solicitări de asemenea informații din partea președintelui Băsescu, declarandu-se totodată dezamăgit de implicarea Serviciului pe care il conduce in acțiuni politice.