Lectia de haos de la Steaua se apropie de deznodamint! Corigenta e pe toamna si se da cu profesorul cel nou: Gheorghe Hagi!

Controalele antidoping nu mai sint suficiente in Liga lui Mitica. Jucatorii ar trebui cautati pe filonul ADN-
Lectia de haos de la Steaua se apropie de deznodamint! Corigenta e pe toamna si se da cu profesorul cel nou: Gheorghe Hagi!

Controalele antidoping nu mai sint suficiente in Liga lui Mitica. Jucatorii ar trebui cautati pe filonul ADN-ului. Eu, unul, cred ca Meme a venit din Brazilia tot de minuta cu prietenul lui, Carlos, pe care l-a tuns altfel si l-a botezat Andrey. Il tradeaza nu numai accentul portughez, dar mai ales priza la minge. Planeta e prea mica pentru un scouter asa talentat ca managerul Ghencei si e pacat, la banii lui Gigi, ca Stoica sa nu dea o fuga si pe Marte sa-i caute un razboinic adevarat! Lasind gluma deoparte, va rog sa admiteti ca Olaroiu s-a declasat in fata jucatorilor, care n-au mai stiut pur si simplu ce rol joaca el la echipa. Transferurile le propune managerul, tactica o face finantatorul, iar oalele sparte sint doar ale antrenorului. Slabiciunile se platesc invariabil si Oli a fost vulnerabil in toate punctele: si pe banca, si in vestiar, si in organigrama. Becali nu e tocmai un tip consecvent, chiar daca de aceasta data accepta sa bea paharul de cucuta pina la ultima picatura. Nu stiu cit intelege ca si-a preparat singur bautura otravitoare, pentru ca pozitia plurivalenta pe care se autopropune e calea cea mai sigura catre esec. E frumos ca are rabdare pina la sfirsitul campionatului cu acelasi om pe banca, dar cred ca nu are alta solutie in asteptarea lui Hagi. Nu discutam acum dibacia miscarii care se pregateste, dar ar fi normal ca noul antrenor sa-si asume deplin responsabilitatea achizitiilor si a tacticii de joc, altminteri triunghiul Bermudelor nu va avea decit o latura schimbata si vasul cu razboinici se va scufunda din nou. Daca intr-adevar falanga machidoneana se concretizeaza la Steaua, atunci MM Stoica trebuie sa plece. Nu mai are nici macar un rol decorativ! La transferuri nu are cum sa se mai bage si nu-mi spuneti ca e in masura sa netezeasca relatiile dintre jucatori, conducere si antrenori. E acolo o cumetrie de fini si nasi in care galateanul pur si simplu nu-si mai gaseste locul. De altfel in afara de politica de transferari pe care a gestionat-o gresit, cu o exceptie si jumatate (Thereau si Elton), Stoica a atras multe energii negative si a facut cohorte de dusmani pentru Steaua. Daca Lacatus a rezistat atit de putin, cit va trece pina la ciocnirea lui cu Hagi? Ratarea participarii in sezonul urmator al Ligii Campionilor e un motiv de demisie de onoare si pentru manager, nu doar pentru antrenor. Din moment ce si-a asumat responsabilitati extinse rolului sau, e cazul sa-si apropie si postura necistigatoare. La meciul de la Bistrita l-am vazut pe banca, notind de zor pe un bloc-notes, in timp ce Olaroiu privea resemnat in gol. Daca miercuri Steaua mai bifeaza un insucces in Cupa si Oli pleaca intr-adevar, Meme se va instala cu puteri depline, pentru finalul campionatului, pe scaunul antrenorului, un scaun pe care l-a uzurpat de multa vreme. Nu din rautate, ci doar din prea multa fudulie!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.