Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte și Mircea Sandu (foto), a hotărat ieri că Polonia și Ucraina vor organiza Campionatul European de fotbal din 2012.


O mare surpriză, această candidatură fiind considerată inaintea votului a treia opțiune, după Italia și Ungaria/Croația. Potrivit presei ungare,
șeful FRF a fost printre cei care au ales Polonia și Ucraina, după ce in primul tur optase pentru Croația și Ungaria. "Știam că este o cursă, dar am fost convinși că avem cel mai bun dosar", a acuzat ministrul italian al Sporturilor, Giovanna Melandri. "Ei au candidat prima dată, noi a cincea. Trebuia să ni se spună că vor fi privilegiate țările din est", a spus și președintele federației croate, Vlatko Markovici.
Turneul final din 2012 se va disputa in orașele Varșovia, Gdansk, Wroclaw și Poznan (Polonia), respectiv Kiev, Donețk, Lvov și Dnepropetrovsk (Ucraina). Meciul de deschidere se va disputa pe Stadionul Național din Varșovia, in timp ce finala va avea loc pe Stadionul Olimpic din Kiev.

MODIFICARE