Camera Deputatilor a eliminat ieri incompatibilitatea dintre functia de manager de spital si cea de cadru didactic, aproband o modificare in acest sens a Legii 190/2006 privind reforma in Sanatate.
Camera a aprobat cu 173 de voturi "pentru", 41 "impotriva" si opt abtineri, o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea articolului 190 al Legii 95/2006 privind reforma in domeniul Sanatatii, principala modificare fiind eliminarea incompatibilitatii dintre functia de manager de spital si cea de cadru didactic.
Voturile impotriva proiectului au venit, in majoritate, de la deputatii PD, dar si de la deputatii PSD Dan Iosif, Dumitriu Mihai si Marin Constantin. In rest, deputatii PSD au votat in bloc, alaturi de deputatii PNL, PRM, PC, pentru aprobarea Ordonantei de urgenta. Actul normativ a generat controverse, saptamana trecuta, cand deputatul independent Sorin Paveliu, membru al PLD, l-a acuzat pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ca a refuzat in mod premeditat supunerea acestuia la votul final. Ulterior, Bogdan Olteanu si-a cerut scuze pentru ca a omis sa supuna proiectul de lege la vot, spunand ca a fost o eroare cauzata de numarul mare de proiecte inscrise pe ordinea de zi. (R.I.P.)