Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la finalul intalnirii cu reprezentantii ALDE, ca spera ca prin votul Parlamentului privind suspendarea sefului statului scena politica sa fie "degajata de o disputa inutila, care seamana cu lupta une
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la finalul intalnirii cu reprezentantii ALDE, ca spera ca prin votul Parlamentului privind suspendarea sefului statului scena politica sa fie "degajata de o disputa inutila, care seamana cu lupta unei persoane de a-si pastra functia". La reuniune a luat parte si o delegatie a PC condusa de Dan Voiculescu.
"Reuniunea Biroului ALDE cu Biroul Politic al PNL s-a concentrat pe subiecte de politica interna si, in special, pe chestiunile legate de procedurile care urmeaza sa se deruleze in Parlament in legatura cu suspendarea presedintelui. Eu ma gandesc la mai mult decat la interesul unei persoane, ma gandesc la interesul Romaniei", a declarat Tariceanu. El a apreciat ca perioada de criza politica "s-a cam lungit" si ar putea sa afecteze alegerile pentru Parlamentul European, din toamna. "Romania trebuie sa fie capabila sa-si aleaga 35 de parlamentari care sa sustina interesele Romaniei. O dezbatere care ar fi afectata de alte subiecte politice parazite cum sunt cele din zilele aceastea si o campanie electorala, de asemenea afectata, nu ar fi in folosul alegerii celor mai buni reprezentanti. De aceea, imi exprim speranta ca se va gasi intr-un fel o solutie la nivelul Parlamentului si ca lucrurile, fie ca vor fi decise pentru suspendare, fie pentru a nu fi suspendat, vor permite sa se degajeze scena politica de aceasta disputa inutila care seamana cu lupta unei persoane de a-si pastra functia pe care o are", a adaugat premierul, citat de Mediafax. Intrebat daca la nivelul conducerii PNL s-a luat o decizie cu privire la votul parlamentarilor liberali in privinta suspendarii din functie a lui Traian Basescu, Tariceanu a spus sec: "Cand vom lua o decizie, va vom anunta".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.