Ion Craciunescu nu se dezminte si continua sa fie foarte critic atunci cand vine vorba despre situatia arbitrajului romanesc. Fostul sef al CCA il acuza pe Sandu, presedintele federatiei, de faptul ca nu este interesat de revenirea arbitrilor roma
Ion Craciunescu nu se dezminte si continua sa fie foarte critic atunci cand vine vorba despre situatia arbitrajului romanesc. Fostul sef al CCA il acuza pe Sandu, presedintele federatiei, de faptul ca nu este interesat de revenirea arbitrilor romani in elita europeana. Duelul dintre cei doi este confirmat si de faptul ca FRF nu a raspuns inca unei cereri de reprimire a lui Craciunescu in corpul observatorilor, dupa ce excluderea sa a fost considerata ca discriminatorie de institutiile abilitate ale statului.
Ati depus la FRF o cerere de reprimire in corpul de observatori. A fost acceptata?
Este inca un motiv sa ma conving ca la federatie guverneaza legea si regulamentele <<Mircea Sandu>>, sau <<Nasu>>, mai bine zis, pentru ca se potriveste mai bine. Cererea a fost depusa pe 18 sau 23 martie si trebuia sa primesc raspuns, ca la orice petitie, in termen de 30 de zile. Dar presedintele CCA a declarat ca la el n-a ajuns cererea respectiva. Eu am adresat-o, cum este procedura, presedintelui federatiei.
Nu ati primit inca un raspuns?
Nu. N-am primit nimic de la federatie. Dar, probabil ca FRF are un corp foarte bun de observatori si de oameni care pot sa-i ajute pe arbitri, si nu are nevoie de Craciunescu, de cineva care a slujit arbitrajul vreo 30 de ani cu credinta si care, ca sa ma supralicitez putin, are ce sa le spuna arbitrilor.
Ati amintit de arbitraj. Cum vedeti situatia arbitrajului romanesc, mai ales in conditiile in care, la derby-uri, s-a apelat la straini?
Catastrofala! Si nu ma sperie atat de mult situatia de acum, dar cred ca o sa ajungem si mai rau! Ne-am trezit cu arbitrajul unde suntem si cu legumele: nu mai sunt bune decat cele din import! Asa si cu arbitrii romani, nu mai sunt buni! Toata lumea vrea de afara, indiferent de cost. Este insa pacat, pentru ca noi am avut o traditie in arbitrajul european. Dar, de cand a venit la conducerea federatiei <<Nasu>>, s-a distrus arbitrajul in Romania pentru ca nu a reusit sa realizeze nici un rezultat notabil in perioada sa. Cei care au realizat cate ceva pe plan international au fost arbitri proveniti din alta perioada si formati de alti oameni. Am citit acum ordinea Adunarii Generale a FRF si am vazut ca <<Nasu>> a mai propus o nenorocire: sa scoata si reprezentantul arbitrilor din Comitetul Executiv! Asta ca sa vedeti ce importanta acorda arbitrajului! Adica, avem in Comitetul Executiv un reprezentant al fotbalului pe plaja si in sala, dar unul al arbitrajului nu! In plus, Sandu are si o atitudine toleranta, ca sa nu spun altfel, fata de unele persoane care isi permit sa ii acuze pe arbitrii romani in termeni foarte duri, dar fara sa poata proba nimic.
Apropo de acuze, un ziar a repus pe tapet scandalul din 1994, in care ati fost acuzat ca ati fi fost mituit la un meci international...
Am vorbit cu avocatul si acest lucru se va lamuri in instanta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.