Gigi Becali a ajuns subiect in presa internationala. Un reporter al agentiei France-Presse a descins personal in luxoasa vila a lui Becali din centrul Bucurestiului, acolo unde s-a intretinut indelung cu "fostul cioban", imbracat intr-o bluza in d
Gigi Becali a ajuns subiect in presa internationala. Un reporter al agentiei France-Presse a descins personal in luxoasa vila a lui Becali din centrul Bucurestiului, acolo unde s-a intretinut indelung cu "fostul cioban", imbracat intr-o bluza in dungi, asezonata cu un sacou bej pe deasupra.
Gigi Becali este un "populist" care se viseaza "salvatorul" tarii si singurul politician roman pe care perpectiva unor alegeri prezidentiale anticipate nu l-a gasit nepregatit. Aceasta este impresia pe care i-a lasat-o reporterului de la France-Presse "Razboinicul luminii", varianta bucuresteana. Asezat mot in jiltul sau aurit din vila aflata pe bulevardul Aviatorilor, Becali a raspuns intrebarilor puse de ziarist, iar acesta din urma a aflat stupefiat ca exista in Romania unul care sta foarte bine in sondaje ca prezidentiabil, desi sustine ca a vorbit cu Dumnezeu, iar El i-a dat instructiuni despre cum sa-si foloseasca bogatia. "Cand m-am imbogatit, am intrebat: <<Doamne, de ce mi-ai dat toate aceste bogatii? Arata-mi ce trebuie sa fac cu ele!>> si El mi-a raspuns: <<Intra in politica si salveaza-ti poporul!>>", s-a confesat Becali reporterului. "Pentru a putea implini porunca divina, el a devenit in 2004 presedintele Partidului Noua Generatie (PNG), formatiune mica ce isi cauta un lider", comenteaza ironic AFP, preluat de Mediafax, povestea profetiei.
Despre caratul crucii, de langa semineul de aur
Faimoasa agentie de presa franceza relateaza, din buricul Bucurestiului, ca numitul Becali este mandrul proprietar al unei averi estimate la aproape un miliard de euro, temperamentalul patron al clubului de fotbal Steaua Bucuresti devenind in doi ani politicianul cel mai popular, dupa presedintele Traian Basescu. "Pentru fostul crescator de oi, in varsta de 48 de ani, care se declara <<foarte credincios>> si foloseste adesea referinte biblice, explicatia acestui fenomen este simpla: <<Asa a vrut Dumnezeu>>, scrie AFP. Acuzat ca s-a imbogatit din speculatii imobiliare nu tocmai ortodoxe, Becali respinge aceste afirmatii ca pe niste "prostii". "Sunt miliardar, puteam sa duc o viata linistita, dar am decis sa duc crucea asta pentru a face bine, la randul meu, pentru ca asta inseamna politica: sa ajuti oamenii", continua Becali, asezat in fata unui semineu de marmura deasupra caruia se afla o imensa oglinda cu rama acoperita de foite de aur, ca mai toate decoratiile din casa. Potrivit agentiei, generozitatea patronului unei echipe mari de fotbal si al unui partid mic consta adesea in a distribui bancnote de 100 de euro cersetorilor, practica indelung si degeaba criticata de adversari.
Sfantul Gheorghe in razboi cu diavolul
Becali respinge si acuzatiile legate de extremism pe care i le-a adus de-a lungul vremii presa, spunand ca se defineste ca un om de dreapta si se compara cu "Sfantul Gheorge in razboi cu diavolul" - respectiv "comunismul". "E adevarat, tatal meu a fost un simpatizant al Garzii de Fier, dar numai a laturii nationaliste si crestine. Nu i-a urat niciodata pe evrei, cu care de alfel facea afaceri", explica patronul Steaua, care da asigurari ca in inima sa "nu este ura, doar dragoste". Cand rosteste marele cuvant, Becali arata spre inima, sub sacoul bej cu dungulite fine, remarca AFP, citata de Mediafax. El da asigurari, pe de alta parte, ca nu are nimic cu homosexualii, desi este de parere ca homosexualitatea este un "pacat" si insista ca nimic nu-l poate face sa se razgandeasca in aceasta privinta. Becali recunoaste ca mai are de invatat in domeniul politicii externe, dar stie exact care este candidatul sau favorit la alegerile prezidentiale din Franta. "Sarkozy, bineinteles, pentru ca este de dreapta. Daca o sa-l intalnesc intr-o zi, o sa-i spun ca si puterea lui tot de la Dumnezeu vine si ca nu trebuie sa intoarca spatele Romaniei", explica Becali.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.