Platind preturi mici, Basescu nu va depasi stadiul de roseata eruptiva si risca sa ramina doar presedintele din poza.



In orice sistem, desi functioneaza ca o entitate compacta, exista bariere de separatie a subansambl
Platind preturi mici, Basescu nu va depasi stadiul de roseata eruptiva si risca sa ramina doar presedintele din poza.



In orice sistem, desi functioneaza ca o entitate compacta, exista bariere de separatie a subansamblurilor ce-i asigura osatura. Intrind in structura microscopica a acestor elemente constitutive, se pot descoperi particule specializate. Fiecare cu functia ei, cu rolul sau, in mecanismul biologic ce asigura supravietuirea sistemului. Dintre acestea, putine au potentialul distructiv inscris in gene, dar atunci cind acest lucru se intimpla, este vorba de spargerea barierelor pentru a inlesni comunicarea intre subansambluri. Tinute in friu, elementele sfredelitoare isi indeplinesc menirea fara prea multe probleme de reglaj. Numai ca un dezechilibru major intre numarul lor si suprafata in care trebuie sa sape portite de scapare face ca potentialul de a face brese sa se transforme intr-un blestem crunt, tradus printr-o revarsare de celule, minerale, saibe, piulite, bani, energie si toate cele ce pot sta la baza unei structuri. De orice fel ar fi aceasta.

Uneori, pe fondul unei astfel de extenuari hemoragice, scapa si virusuri. Virusuri ce altfel ar fi fost distruse. Dar tocmai aici sta perversitatea lor. Ele sint capabile sa mimeze elementele componente ale unui sistem. Inclusiv spargatorii de bariere in care se insereaza pentru a evada. Asa se face ca nu mai tirziu de saptamina trecuta, doua legi trecute prin Parlament au sapat portite de scapare. Au deschis ochiurile navodului. Sa ne uitam asadar la virusuri: niscaiva smecheri care riscau sa faca puscarie pentru ca au trintit la pamint ditamai bidiviii bancari, pe care au pariat o groaza de romani si o clica de universitari, a caror incununare academica era reprezentata, culmea, de o functie birocratica. Functie din care aveau acces direct la circuitul banilor din spitalul pe care il conduceau. Sa ne uitam la cine a spart efectiv barierele. Molecule politice pervertite de un virus ce le-a convins ca doar impreuna pot supravietui in sistem, alaturi de profesionisti ai breselor.

Totusi, exista o reactie inflamatorie. Bube rosii ce au tisnit pe tegumentul suferind al unui sistem politic. Dar confluenta lor sub forma unei pete ce ia chipul lui Traian Basescu nu este suficienta pentru a opri aberatiile interne. Motivul? Sensibilitatea prezidentiala la unguente. Basescu insusi a zis ca o poza alaturi de oamenii simpli este un pret foarte mic pentru ceea ce dau la schimb cei cu drept de vot. Pret pe care il plateste bucuros. Numai ca platind preturi mici, Basescu nu va depasi stadiul de roseata eruptiva. Nu va ataca sistemul acolo unde barierele sint la nivel microscopic. Pentru un asemenea pret, pentru o fotografie, el va ramine doar presedintele din poza. Insa demisia si fortarea luptei anticorp la antigen ii pot da valente de antidot.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.