De asemenea, au fost sanctionati disciplinar cu 20%, pe o perioada de trei luni, agentul sef Vasile Buta - ajutorul sefului de post din Bunesti si agentul Catalin Buciumean - de la Politia Rupea, deoarece nu au efectuat in mod corespunzator activitat
De asemenea, au fost sanctionati disciplinar cu 20%, pe o perioada de trei luni, agentul sef Vasile Buta - ajutorul sefului de post din Bunesti si agentul Catalin Buciumean - de la Politia Rupea, deoarece nu au efectuat in mod corespunzator activitatile dispuse conform procedurilor standard. Totodata, impotriva agentului sef Paul Ionescu a fost declansata cercetarea prealabila pentru ca nu l-a informat pe coordonatorul actiunii sa faca demersuri pentru a cere emiterea autorizatiei de perchezitie, de catre judecator, pentru verificarea incintei fostului CAP, raportand ca activitatea a fost executata. Procedura a fost insa suspendata deoarece politistul este internat in spital, cu grave afectiuni medicale. Comisarul sef Florea Oprea - adjunct al sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov si comisarul sef Stefan Bancila - seful Serviciului de Investigatii Criminale, au fost atentionati pentru ca nu au urmarit corespunzator desfasurarea activitatilor specifice, in calitate de coordonatori ai Centrului de monitorizare. Elena Roxana Iakab a disparut la inceputul lunii noiembrie 2006 din fata blocului unde locuia si unde fusese lasata la joaca nesupravegheata si a fost gasita moarta la 1 aprilie. Seful Politiei Nationale a dispus constituirea unui grup de lucru format din specialisti din cadrul Institutului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii si ai Directiei de Investigatii Criminale, in vederea intocmirii unui nou proiect de organizare a activitatii privind copiii disparuti si abuzati sexual. Acest proiect va viza cresterea numarului de politisti specializati in solutionarea unor astfel de cazuri si intensificarea masurilor de prevenire prin declansarea unui program national, in scopul reducerii potentialului de victimizare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.