Fostul campion al lumii la sah Garry Kasparov a fost arestat sambata la Moscova in timpul unei manifestatii impotriva politicii presedintelui rus Vladimir Putin si a fost eliberat dupa ce a fost condamnat sa plateasca o amenda de 40 de dolari, inform
Fostul campion al lumii la sah Garry Kasparov a fost arestat sambata la Moscova in timpul unei manifestatii impotriva politicii presedintelui rus Vladimir Putin si a fost eliberat dupa ce a fost condamnat sa plateasca o amenda de 40 de dolari, informeaza Rompres. Garry Kasparov "a fost eliberat si condamnat sa plateasca o amenda de 1000 de ruble" (aproximativ 40 de dolari), a declarat purtatorul de cuvant al Frontului cetatenesc unic condus de fostul campion de sah. Kasparov, care a petrecut aproape cinci ore intr-un comisariat inainte de a fi condus la un tribunal in timpul serii, a fost condamnat pentru "a fi strigat sloganuri antiguvernamentale", a declarat avocatul sau Karinna Moskalenko agentiei Ria-Novosti.
In timpul manifestatiei anti-Putin au avut loc ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine, fiind retinute mai multe zeci de persoane. Manifestantii s-au adunat la apelul miscarii de opozitie "O Alta Rusie", cu intentia de a efectua apoi un "mars al dezacordului" impotriva politicii presedintelui Vladimir Putin. Autoritatile din Sankt Petersburg au autorizat manifestatia din piata, dar nu si marsul. In momentul in care manifestatia, desfasurata in calm, s-a incheiat si cei circa 2000 de participanti se deplasau catre metrou, in Piata Pionierilor, locul actiunii, au izbucnit ciocniri intre unii manifestanti si politisti inarmati. In acel moment au inceput si arestarile. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.