Mugur Ciuvica sustine ca, pentru a putea construi un cartier in imediata apropiere a IGP, grupul NIRO a avut nevoie si de sprijinul fostului ministru de Interne, democratul Vasile Blaga. Strada Dinu Vintila pe care se construieste cartierul NIRO este
Mugur Ciuvica sustine ca, pentru a putea construi un cartier in imediata apropiere a IGP, grupul NIRO a avut nevoie si de sprijinul fostului ministru de Interne, democratul Vasile Blaga. Strada Dinu Vintila pe care se construieste cartierul NIRO este perpendiculara pe Soseaua Stefan cel Mare. Cartierul are iesire atat pe Stefan cel Mare, la nr. 13A cat si pe Dinu Vintila, la nr. 6. Blocurile construite de NIRO sunt lipite de cladiri apartinand Ministerului Administratiei si Internelor. Pe Soseaua Stefan cel Mare nr. 13, colt cu Dinu Vintila, se afla sediul Inspectoratului General al Politiei, iar pe strada Dinu Vintila la nr. 6-6A se afla imobile apartinand tot IGP. Practic, Niro a reusit performanta de a construi un cartier de blocuri in curtea Politiei, spune presedintele GIP. Intre blocurile construite de Central Residential Park si cladirile Ministerului Administratiei si Internelor au ramas, in unele cazuri, distante de numai cativa metri.
Potrivit comunicatului GIP, existau cladiri ale IGP care incurcau planurile lui Niro. La cateva luni de la inceperea santierului, Vasile Blaga a initiat doua Hotarari de Guvern prin care mai multe cladiri ale IGP aflate in calea cartierului construit de Niro au fost casate. Prin HG nr. 1198 din 5 octombrie 2005, o cladire de birouri de 796 mp, un depozit si un garaj auto de 241 mp au fost trecute din domeniul public in domeniul privat al statului, in vederea scoaterii din functiune si a casarii. Cladirile se aflau pe Soseaua Stefan cel Mare la nr. 13, adica in incinta IGP si in imediata apropiere a cartierului lui Niro. Prin Hotararea de Guvern nr. 477 din 12 aprilie 2006, a fost casata o alta cladire a IGP. Aceasta cladire, cu o suprafata de 2549 mp, se afla pe strada Dinu Vintila nr. 6, adica exact la adresa la care se construiesc blocurile lui Niro. Prin aceste HG, "date cu dedicatie", ministrul Blaga a decis demolarea unor cladiri ale IGP care impiedicau dezvoltarea ansamblului imobiliar al grupului NIRO. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.