Mugur Ciuvica sustine ca Clitemnestra Gadea (casatorita Volschi) este actionar si unic administrator al Central Residential Park SA. Astfel, ea a participat la adoptarea unei hotarari de consiliu de pe urma careia a castigat in mod direct, incalcand
Mugur Ciuvica sustine ca Clitemnestra Gadea (casatorita Volschi) este actionar si unic administrator al Central Residential Park SA. Astfel, ea a participat la adoptarea unei hotarari de consiliu de pe urma careia a castigat in mod direct, incalcand grav Legea Anticoruptie si Legea Administratiei Publice Locale.
Cartierul de lux, in curs de finalizare, este lipit de cladirile Inspectoratului General al Politiei (IGP). Ciuvica afirma ca fostul ministrul de Interne, Vasile Blaga, a initiat si a semnat doua Hotarari de Guvern cu dedicatie prin care a dezafectat cladiri apartinind IGP pentru a face loc cartierului construit de Niro.
Potrivit declaratiei sale de avere, Clitemnestra Gadea este unul dintre cei mai bogati politicieni din Romania. Aceasta si sotul ei detin 5 terenuri intravilane, 2 vile, 4 apartamente, 2 autoturisme de lux, bijuterii si parti sociale la 8 societati comerciale. Conform comunicatului, sursa averii Clitemnestrei Gadea si a sotului ei este grupul de firme NIRO. Clitemnestra Gadea este asociata cu Dumitru Nicolae, zis Niro, in mai multe firme ale acestuia (SC NIRO '95 SA, Grand Hotel du Boulevard SA si Central Residential Park SA). De asemenea, Clitemnestra Gadea este membru in Consiliul de Administratie al NIRO '95 SA, unic administrator al Central Residential Park si director al departamentului juridic al SC Dragonul Rosu SA. Sotul Clitemnestrei Gadea, Florin Marius Volschi, este directorul general al SC Grand Hotel du Boulevard, hotelul cumparat de Dumitru Nicolae de la Corneliu Iacobov in decembrie 2004.
GIP arata ca, in urma alegerilor locale din 2004, Clitemnestra Gadea, unul dintre oamenii de incredere ai lui Dumitru Nicolae, a ajuns consilier local PSD la Primaria Sectorului 2. In 30 noiembrie 2004, prin Hotararea nr. 23 a Consiliului Local al Sectorului 2, Clitemnestra Gadea a fost aleasa presedinte de sedinta a Consiliului pe o perioada de trei luni. In aceasta calitate, ea a condus sedintele consiliului local si a semnat hotararile adoptate. In 26 ianuarie 2005, CL al Sectorului 2 prezidat de Clitemnestra Gadea a adoptat Hotararea numarul 7 prin care a aprobat Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD) pentru o serie de terenuri din acest sector. Hotararea de Consiliu si fiecare din cele 4 anexe ale acesteia au fost semnate, in calitate de presedinte de sedinta, de Clitemnestra Gadea.
La pozitia 18 a anexei 1 a acestei Hotarari este aprobat PUD-ul pentru construirea unui "ansamblu rezidential" pe o suprafata de 28.009,18 mp situat pe strada Dinu Vintila nr. 6. Pe aceasta suprafata de teren se construieste un cartier de locuinte de lux de catre Central Residential Park SA, firma din grupul NIRO.
Hotarare nula de drept
La firma Central Residential Park, asociat si unic administrator este Clitemnestra Gadea, cea care semneaza Hotararea de Consiliu si fiecare dintre anexele acesteia. Practic, conform comunicatului lui Mugur Ciuvica, consilierul PSD Clitemnestra Gadea, reprezentanta grupului NIRO in Consilul Local al Sectorului 2, si-a aprobat construirea unui cartier de blocuri. Pe baza Hotararii Consiliului Local al Primariei Sectorului 2 semnata de Clitemnestra Gadea, SC Central Residential Park SA a primit Autorizatia de Construire si Autorizatia de Organizare de Santier nr. 473/19V din 12.05.2005. Autorizatia de construire a fost acordata de Neculai Ontanu, primar PSD al Sectorului 2 si presedinte executiv al PSD Bucuresti. Prin urmare, sustine GIP, este evident ca Ontanu stia de conflictul de interese in care se afla Clitemnestra Gadea, colega sa din consiliul local. De altfel, Ontanu a prezidat chiar festivitatea de lansare a proiectului Central Residential Park, sustine Ciuvica. Semnand aceasta Hotarare, Clitemnestra Gadea a incalcat Legea Anticoruptie si Legea Administratiei Publice Locale. In consecinta Hotararea nr. 7 din 26.01.2005 a Consiliului Local al Sectorului 2 este nula de drept, se mai arata in comunicatul Grupului de Investigatii Politice. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.