Pe vremuri, cand, vorba poetului Cezar Ivanescu, "eram mai tanar si la trup curat" si aveam si ceva la bord, obisnuiam, la "Laptarie", "Club A" sau la Terasa Muzeului Literaturii, sa trimit biletele domnisoarelor singure, incercand sa le ghicesc, din
Pe vremuri, cand, vorba poetului Cezar Ivanescu, "eram mai tanar si la trup curat" si aveam si ceva la bord, obisnuiam, la "Laptarie", "Club A" sau la Terasa Muzeului Literaturii, sa trimit biletele domnisoarelor singure, incercand sa le ghicesc, din prima, zodia. (In aceasta paranteza fie spus, la proba cu zodia, daca nimeresti din prima, nu cred c-ar rezista nici Marie Curie ori Virginia Wolf). Uneori nimeream, de cele mai multe ori nu. Insa vad acum ca in chestia cu biletelele am fost un soi de "protocronist", fiindca moda s-a raspandit intre timp si la nivel politic. Astfel, aflam ca dl Ion Iliescu a trimis in diverse parti, intre 2000-2004, cand era presedintele Romaniei, peste 170 de ravase, dl Emil Constantinescu, mai pudic, numai cateva, iar despre dl Traian Basescu nu se stie decat c-a trimis unul, biletelul "ALRO", fiindca arhiva prezidentiala e, mai nou, in renovare, care renovare n-a impiedicat, totusi, gasirea biletului dlui Tariceanu in cestiunea Rompetrol. Intr-un fel, modalitatea asta de a comunica e fireasca, de vreme ce convorbirile telefonice pot fi interceptate, o intalnire de taina la un restaurant e spulberata de o cohorta de paparazzi, site-urile pot fi sparte de orice adolescent genial, iar biroul senatorial al lui Viorel Hrebenciuc are garoafe naturale "Phillips".
Traim, asadar, era biletelelor. Sunt de asteptat sa apara tot mai multe, mai ales dupa reorganizarea arhivei de la Cotroceni. Poate asa vom afla, de pilda, daca dl Iliescu i-a nimerit din prima zodia - va mai aduceti aminte de ea? - dnei Rodica Becleanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.