300 de euro pe luna pentru incepatori, peste 1.000 pentru angajatii cu experienta. Aceasta este oferta „standard" a celor 100 de firme mari prezente ieri si astazi la Tirgul de cariere „Angajatori de Top".

Peste 12.000 de vizitatori sint asteptati la Tirgul de cariere „Angajatori de Top", care mai dureaza pina diseara, la Sala Palatului. Ei vor putea aplica pentru cele 2.000 de joburi puse la bataie de 100 de firme, printre care Heineken, BRD, Oracle, Adobe, Romtelecom, Cosmote, Zapp, Dacia, Raiffeisen, HP, Pfizer, IBM, Coca-Cola, Kraft Foods, UPC, Unilever, ING sau Porsche Romania.

„Companiile participante au o cota de piata semnificativa, oferind salarii de minimum 500 de euro si posibilitati rapide de promovare. Din punctul de vedere al pozitiilor deschise, acestea nu sint simple joburi, ci oportunitati pentru tineri de a se alatura unui angajator care investeste in dezvoltarea lor profesionala si alaturi de care isi pot defini intr-un mod structurat un traseu de cariera pe care ulterior sa il urmeze", sustine Dragos Gheban, reprezentantul organizatorilor.

Companiile nu sint totusi chiar atit de generoase cu oferta salariala si anunta oferte de la 300 de euro in sus. Este cazul bancilor, care sustin insa ca lefurile pot „escalada" pina la ordinul miilor, la care se adauga, gradual, beneficii cum ar fi telefon, laptop, respectiv masina de serviciu.

Pfizer sparge piata

In schimb, in domeniul farmaceutic, gigantul Pfizer a strigat o oferta de minimum 600 de euro, pentru care studiile medicale nu sint nici macar obligatorii. Doar superioare sa fie. „Nu cautam neaparat oameni care sa aiba studii de specialitate, in medicina sau farmacie. In ultimul timp, am renuntat la acest criteriu si pot depune CV-uri si tineri cu studii economice sau de alta natura. Compania noastra ofera la acest tirg posturi pentru analisti de marketing, asistenti manager sau reprezentanti medicali, iar cei interesati pot depune CV-ul direct la standul nostru de la tirg sau online pe pagina noastra de Internet sau pe site-urile specializate in recrutare, unde pot gasi oferta noastra", a spus Mirela Iordan, specialist in resurse umane la Pfizer.

Conditii importante la angajare sint cunoasterea citorva limbi de circulatie internationala si lucrul pe calculator.

Consultanta de cariera

Cele doua zile de tirg au in program si ateliere pe teme de cariera. De asemenea, vor fi prezentate sapte mituri care iti pot tine pe loc cariera, cum poate un tinar cistiga pe termen scurt in detrimentul unei cariere solide pe termen lung.

Totodata, la tirg vine, pentru prima oara, singura firma de career coaching din Romania. CV Clinic va oferi pe toata durata evenimentului feedback personalizat pe CV-ul fiecarui candidat, pentru cresterea puterii de vinzare a acestuia.