Noul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, vrea sa rezolve problema cozilor de la Casele de pensii si sa faca birocratia cat mai suportabila.
El s-a intalnit ieri cu pensionarii aflati la sediile caselor de pensii din sectoarele 3 si 4 si a desco
Noul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, vrea sa rezolve problema cozilor de la Casele de pensii si sa faca birocratia cat mai suportabila.
El s-a intalnit ieri cu pensionarii aflati la sediile caselor de pensii din sectoarele 3 si 4 si a descoperit ca "problema pensionarilor din Romania nu este numai de nivel scazut al pensiei ci si de relatie cu autoritatea- Casa de Pensii. "Spre surprinderea mea, din toti pensionarii cu care am stat de vorba, nici unul nu mi-a pus problema nivelului pensiei, dar toti mi-au ridicat problema saptamanilor sau lunilor de asteptare pentru a-si rezolva o problema sau alta", a adaugat Pacuraru. El a mai declarat ca va insista pentru introducerea imediata a contributiilor on-line si pentru pensii, pentru a elimina aglomeratia. In ceea ce priveste majorarea pensiilor, noul ministru a recunoscut ca pensionarii au fost cei mai loviti de tranzitie, fiind singura categorie sociala fara nici un fel de protectie si a promis ca in masura in care executia bugetara o va permite, vor exista si cresteri de pensii. El considera ca, deocamdata, s-a mai imbunatatit raportul dintre salariati si pensionari, adica de la 0,75 la 1,1. Pacuraru a mai afirmat ca va se va preocupa si de dezvoltarea resurselor umane si infiintarea de noi locuri de munca. O alta prioritate va fi elaborarea legii unice a salarizarii. In ceea ce priveste numirea noilor secretari de stat, Pacuraru a spus ca acestia vor fi alesi pe criterii de competenta si in functie de experienta pe care o au in domeniul politicilor sociale si nu pe criterii politice, desi a recunoscut ca exista presiune din partea partidului pentru numirea noilor secretari de stat. In opinia ministrului, echipa demisionara de la Ministerul Muncii a facut o "treaba foarte buna" in perioada mandatului lui Gheorghe Barbu si ar fi continuat colaborarea cu aceasta daca secretarii de stat nu ar fi luat decizia politica de a demisiona odata cu scoaterea Partidului Democrat de la guvernare. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.