Noul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, considera suficient faptul ca inaintea sa a existat o "Jeanne D' Arc a Justitiei" si anunta o reforma cu fata catre magistrati.
Tanarul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a aparut ieri pentru prim
Noul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, considera suficient faptul ca inaintea sa a existat o "Jeanne D' Arc a Justitiei" si anunta o reforma cu fata catre magistrati.
Tanarul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a aparut ieri pentru prima data in noua sa postura, la o sedinta de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce a avut o scurta intalnire cu presedintele CSM, Anton Pandrea, in biroul acestuia.
Abordand un aer jovial, Chiuariu a strans mainile tuturor membrilor Consiliului si a anuntat ca doreste pe viitor o colaborare buna cu acest for. "Chiar daca pe agenda nu erau lucruri foarte importante am tinut sa vin pentru a va transmite un mesaj de dialog si cooperare. Pentru ca a face reforma in Justitie impotriva magistratilor e ca si cum ai vrea sa arunci mecanicul de tren in timpul mersului", a continuat ministrul Chiuariu.
Cu rugamintea catre membrii Consiliului de a trece peste prejudecata ca este foarte tanar, noul ministru al Justitiei a tinut sa sublinieze: "Nu am venit aici sa ne jucam de-a Robin Hood, eu cred ca ar fi dezastruos ca dupa o Ioana D'arc sa avem in Justitie si un Robin Hood".
Rezerve fata de presa
Chiuariu a reiterat declaratiile de mai sus si la iesirea din sala plenului CSM. Apoi si-a cerut scuze si a incercat sa paraseasca zona. In fata insistentelor jurnalistilor prezenti, care l-au flancat, pentru a-i adresa diverse intrebari, Chiuariu nu a dorit sa ofere nici un raspuns, refugiindu-se intr-o sala alaturata. Prin deschizatura usii, el a cerut presei sa aiba rabdare pana la o apropiata conferinta de presa. A facut o singura exceptie, declarand ca deocamdata nu are de gand sa-i schimbe pe actualii secretari de stat de la Ministerul Justitiei.
Presedintele CSM, Anton Pandrea, a sustinut ca din intalnirea cu ministrul Justitiei s-a simtit disponibilitatea din partea acestuia de a avea o relatie buna cu Consiliul. O pozitie mai transanta, cu aluzii la comportamentul ex-ministrului, Monica Macovei, a avut-o judecatorul Dan Lupascu, fost presedinte al CSM, care a remarcat o revenire la normalitate: "Este semnificativ si faptul ca, dupa aproape doi ani, nu mai auzim usi trantite la CSM. Cred eu ca este un pas important ca atunci cand cineva pleaca din sala sa salute si sa lase loc de buna ziua".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.