Parintele are dreptul sa solicite scolarizarea copilului sau si la o alta institutie decat cea aflata in zona de domiciliu, cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant respective, dar numai dupa ce va fi asigurata inscrierea c
Parintele are dreptul sa solicite scolarizarea copilului sau si la o alta institutie decat cea aflata in zona de domiciliu, cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant respective, dar numai dupa ce va fi asigurata inscrierea copiilor arondati in aria de cuprindere a unitatii scolare. "Reamintim ca unitatile de invatamant au obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si, in limita locurilor ramase libere, a celorlalti solicitanti. De asemenea, se interzice conditionarea inscrierii in clasa I de sustinerea unor teste (cu exceptia celor prevazute de regulament), precum si perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor", avertizeaza Cristian Alexandrescu, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
Institutiile de invatamant vor afisa numarul de clase propus, iar saptamanal - situatia solicitarilor primite. Unitatile fara circumscriptie scolara trebuie sa stabileasca criterii proprii de inscriere, pe care trebuie sa le faca publice. Cererile se inregistreaza de secretariate fara nici o restrictie, pana la 31 august 2007. Dupa aceasta data, Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant le vor analiza in baza criteriilor prevazute de legislatie.
Conform Proiectului planului de scolarizare pentru anul scolar 2007/2008, pentru clasa I in sunt programate sa functioneze 534 de clase cu 13.350 de elevi. Pana la 1 iunie, unitatile de invatamant care anticipeaza ca vor depasi cifra de scolarizare pentru clasa I trebuie sa solicite conducerii ISMB suplimentarea acestui plan. Cererea se face printr-o nota de fundamentare justificata - nr. de elevi, existenta spatiului, acordul Consiliului local pentru plata cadrelor didactice in perioada septembrie - decembrie 2007, punctul de vedere al inspectorului scolar de specialitate si al celui coordonator de sector.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.