Jucatorul Celtei, echipa pentru care a semnat bulgarul, spune ca nu va mai zice nimic despre Hristo, dupa ce in urma cu o luna fusese ironic la adresa lui.

In urma cu aproape o luna, Gabriel Tamas avea o tolba plina cu ironii la adresa selectionerului bulgar Hristo Stoicikov, dupa ce acesta sugerase ca Romania si Olanda ar fi facut un aranjament in preliminariile Euro 2008 la meciul disputat la Rotterdam. „Bulgarii au facut blat cu Albania la fel cum am aranjat noi meciul cu Olanda. Au facut egal sa ne ajute pe noi", a declarat fundasul Celtei, fara sa anticipeze ca bulgarul care, dupa ce citiva jucatori avusesera declaratii admirative la adresa fundasilor Tamas si Goian, le-a interzis sa vorbeasca despre romani, avea sa-i devina antrenor.

A demisionat prin SMS

Demisionar de la nationala Bulgariei prin SMS, Stoicikov a fost prezentat ieri oficial la Vigo (echipa pentru care si-a dat acordul tot prin SMS), declarind ca scopul sau este sa scape echipa de retrogradare. Obiectivul romanului este sa-si tina gura inchisa, chiar daca acest lucru nu-l va scuti de conflicte cu Stoicikov. „Nu pot sa mai zic nimic despre Stoicikov, de acum e antrenorul meu. Ramine de vazut cum ne vom impaca, stiu ca lui nu prea ii plac romanii. Nu stiu cum va fi cu el, pentru ca nu pot sa vorbesc despre o persoana de care doar am auzit, pe care nu am cunoscut-o", a spus Tamas, insa probabil prietenia dintre Stoicikov si fostul impresar Giovanni Becali il va scuti de neplaceri.

Bulgarii ar prefera un selectioner autohton

„Jucatorii trebuie sa faca unele sacrificii si sa se antreneze foarte bine in fiecare zi. Nu trebuie sa ne gindim ca sintem la doar doua puncte de ultimul loc, ci trebuie sa ne gindim numai la victorie in fiecare meci", a spus noul antrenor al Celtei, care a adaugat ca se bucura pentru ca se intoarce in fotbalul spaniol, pe care il cunoaste foarte bine. Nimic despre ce a lasat in urma la nationala Bulgariei, aflata pe locul trei in grupa Romaniei, dar cu sanse de calificare la turneul final al Campionatului European din 2008.

Inlocuitorul lui Stoicikov va fi decis la urmatorul Comitet Executiv al federatiei bulgare, favorit fiind germanul Felix Magath, desi exista multe voci care sustin ca ar fi mai indicata numirea unui selectioner autohton.