Plan ciudat pentru Stoicikov. Marti dimineata a demisionat din functia de selectioner al Bulgariei, dupa-amiaza a plecat in Spania, iar seara a semnat un contract de antrenor cu Celta Vigo. Presedintele Federatiei Bulgare de Fotbal (BFU), Borislav
Plan ciudat pentru Stoicikov. Marti dimineata a demisionat din functia de selectioner al Bulgariei, dupa-amiaza a plecat in Spania, iar seara a semnat un contract de antrenor cu Celta Vigo. Presedintele Federatiei Bulgare de Fotbal (BFU), Borislav Mihailov, a acceptat demisia lui Stoicikov, dar si pe cea a managerului general al nationalei, Dimitar Dimitrov. La Celta Vigo, echipa unde este legitimat Gabriel Tamas, Stoicikov il inlocuieste pe Fernando Vazquez, care a demisionat luni, dupa infrangerea cu 2-4 de la Huelva, cu Recreativo, echipa pentru care un alt roman, Laurentiu Rosu, a marcat doua goluri.
Stoicikov (41 de ani) a declarat ca a demisionat din functia de selectioner al Bulgariei din cauza atmosferei proaste si a intereselor ca el sa nu aiba acelasi succes pe care l-a avut ca jucator, nu din cauza remizei de pe teren propriu cu Albania, din preliminariile CE 2008. "Nu este o demisie. Plec de comun acord cu federatia. Am dat totul pentru a face o nationala puternica. Oricum, atmosfera de la lotul national nu era una normala, asa ca am decis sa plec. Ii urez succes celui care va veni in locul meu, oricine ar fi el. Unele persoane nu erau multumite de faptul ca incercam sa am acelasi succes pe care l-am avut ca jucator. Nu mi-e frica, viata merge inainte. Nu plec din cauza egalului cu Albania. Sunt alte motive. Nu-mi voi schimba caracterul", a spus Stoicikov. Marti seara, Stoicikov a ajuns la un acord pentru un contract pana la finalul sezonului, cu optiune de prelungire pentru inca un an, cu Celta Vigo (locul 18 in primera Division dupa 29 de etape, din 38, cu 27 de puncte - la doua de locul 17, ultimul care asigura mentinerea in prima liga spaniola). Presedintele BFU, Borislav Mihailov, a afirmat ca Stoicikov a plecat deoarece i s-au adus numeroase acuze. "Si-a scris demisia, iar noi i-am acceptat-o", a adaugat Mihailov. Vicepresedintele BFU, Iordan Lecikov, a subliniat ca federatia a asteptat ca Stoicikov sa plece de bunavoie. "Altfel, l-am fi concediat noi pe 13 aprilie", a spus Lecikov. Presa bulgara exulta dupa plecarea lui Stoicikov. "Am scapat de el", a titrat "Meridian Match", in timp ce titlul din ziarul "Tema:Sport" este "Stoicikov a lasat caruta in noroi!". "Stoicikov si-a inaintat demisia", a scris "7 Zile Sport", in timp ce "Toposport" a anuntat sec: "Demisie!".
Antrenor nou din aprilie
Comitetul Executiv al BFU se va intruni pe 25 aprilie si va numi, probabil, un nou selectioner. Mihailov a anuntat ca nu este timp pentru a numi un antrenor strain, deci selectionerul va fi tot bulgar. Favorit pare a fi Plamen Markov, care a fost selectioner inaintea lui Stoicikov si care a condus nationala Bulgariei la Euro 2004. Alte variante sunt Gheorghi Vasilev, antrenor la Naftex Burgas, in liga secunda, Krasimir Balakov (Grasshoppers Zurich), Dimitar Penev, care a obtinut locul patru cu Bulgaria la CM 1994, si Alexander Stankov, antrenorul nationalei "under 21" a Bulgariei. De asemenea, sunt sanse sporite ca antrenorii de la Levski Sofia si TSKA Sofia, Stanimir Stoilov, respectiv Stoicio Mladenov, sa stea pe banca tehnica la "dubla" cu Belarus din 2 si 6 iunie, iar selectionerul sa fie numit abia dupa aceste meciuri. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.