Presa internationala analizeaza in continuare situatia de pe scena politica romaneasca, dupa destramarea aliantei dintre liberali si democrati. Publicatia germana Frankfurter Rundchau vorbeste despre faptul ca "presedintele Traian Basescu a validat
Presa internationala analizeaza in continuare situatia de pe scena politica romaneasca, dupa destramarea aliantei dintre liberali si democrati. Publicatia germana Frankfurter Rundchau vorbeste despre faptul ca "presedintele Traian Basescu a validat intr-o atmosfera glaciala un nou guvern", reamintind ca, recent, Curtea Constitutionala "i-a interzis presedintelui sa respinga vreun ministru din cabinetul validat de catre Parlament". "Noul Guvern de la Bucuresti este alcatuit din reprezentanti ai PNL, precum si din cei ai UDMR. Cele doua formatiuni intrunesc impreuna doar 81 dintre cele 332 de locuri din Parlament", precizeaza publicatia, punctand ca "rivalitatea dintre presedinte si premier a dus, in martie, la ruptura Aliantei DA, care era de mult expusa unui proces de eroziune". Potrivit ziarului, criza constitutionala grava nu a trecut insa odata cu constituirea unui nou guvern". BBC abordeaza subiectul vizitei efectuate de noul ministru roman al Apararii, Teodor Melescanu, in Irak, in taberele militarilor romani. "Este prima vizita in Irak a unui oficial roman dupa ce premierul Tariceanu a declarat ca va incerca sa determine retragerea militarilor romani pana la sfarsitul anului, iar presedintele Basescu a precizat ca o eventuala retragere va fi convenita cu aliatii din Irak", noteaza BBC. Problema retragerii trupelor romanesti din Irak a generat, recent, o noua disputa intre presedintele Basescu si premierul Tariceanu, dupa ce seful Guvernului a propus retragerea militarilor romani pana la sfarsitul anului, in timp ce seful statului s-a declarat impotriva retragerii cata vreme nu exista in acest sens o intelegere cu aliatii din coalitia internationala din Irak", aminteste BBC.
Ziarul american New York Times trateaza insa o alta problema. Cea a Romaniei, "o tara saraca ce importa muncitori si mai saraci". "Patronii romani aduc tot mai multi muncitori straini pentru a lucra in fabricile lor, din cauza numarului in crestere de autohtoni care prefera sa plece la munca in alte tari din UE", relateaza NYT. Ziarul arata ca, "pentru a face fata crizei de muncitori din fabricile de textile sau din alte industrii din Romania, patronul unei fabrici de imbracaminte din Bacau, a adus 800 de muncitori din China". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.