In acest an, tara noastra va fi principala destinatie pentru investitorii austrieci, care sint foarte optimisti in privinta economiei romanesti.

Romania va fi, in 2007, principala destinatie pentru investitorii austrieci, atragind
In acest an, tara noastra va fi principala destinatie pentru investitorii austrieci, care sint foarte optimisti in privinta economiei romanesti.

Romania va fi, in 2007, principala destinatie pentru investitorii austrieci, atragind 20% din investitiile directe noi operate de companiile din Austria in Europa Centrala si de Est, se arata intr-un raport al Oesterreichische Kontrollbank (OeKB).

Activitatea investitorilor austrieci, extrem de optimisti in legatura cu perspectivele economiei noastre, se va intensifica la nivelul intregii regiuni, dar o cincime a investitiilor se va indrepta numai catre Romania, urmata de Bulgaria, Rusia si Ucraina. Cele patru tari vor atrage aproape jumatate (49%) din sumele totale.

Investitorii austrieci au programat pentru acest an 169 de proiecte de investitii noi in aceasta regiune, in sectoarele de productie, constructii, dar si catre industria bancara si a serviciilor pentru companii, se spune in raportul citat de MEDIAFAX. Companiile austriece au investit sume enorme in economia romaneasca, cele mai mari privatizari de pe piata purtind pecetea unor firme cu aceasta origine. Printre acestea, OMV (care a cumparat Petrom pentru 1,5 miliarde de euro) si Erste Bank (care a preluat BCR pentru 3,75 miliarde de euro).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.