Desemnata cap de serie pentru barajul de mentinere in elita mondiala a Cupei Davis, echipa tricolora pregatita de Marcu si Segarceanu a avut parte de cel mai modest adversar cu putinta din cea de-a doua urna valorica, Japonia avand in componenta doar
Desemnata cap de serie pentru barajul de mentinere in elita mondiala a Cupei Davis, echipa tricolora pregatita de Marcu si Segarceanu a avut parte de cel mai modest adversar cu putinta din cea de-a doua urna valorica, Japonia avand in componenta doar jucatori care nu trec de bariera primelor 200 de locuri din ierarhia ATP. De altfel, intreg staff-ul romanesc, in frunte cu presedintele FRT, a recunoscut ca sorti au fost generosi. "Cred ca e cea mai buna tragere la sorti, pentru noi. Am evitat Elvetia si Serbia, echipe mult mai puternice decat cea a Japoniei. Despre jucatorii japonezi nu stiu mai nimic, nu stiu ce valoare au. Nu conteaza ca nu sunt clasati in primii 200 de jucatori in ierarhia mondiala, pot fi buni si daca ocupa un loc mai slab", a precizat Ilie Nastase. "Erau si alte variante mai neplacute. Oricum, avem sansa noastra de a ramane in Grupa Mondiala dupa aceasta tragere la sorti. Doar ca Japonia e cam departe! Ne-am fi dorit mult sa jucam acasa, dar sortii au vrut sa mergem tocmai in Japonia. Este singurul dezavantaj", a spus antrenorul Florin Segarceanu, adaugand ca intalnirea se va disputa, mai mult ca sigur, "pe o suprafata rapida, poate chiar in sala". Totodata, Segarceanu a mai subliniat ca, "din echipa Japoniei nu-mi vine in minte un jucator anume, insa, ii vom urmari de acum inainte pe la turnee, pentru a avea informatii despre ei". Conform datelor oficiale, echipa Japoniei este formata din Go Soeda (221 ATP), Takao Suzuki (321 ATP), Satoshi Iwabuchi (304 ATP) si Yuichi Sugita (473 ATP) si s-a calificat in barajul mondial dupa ce a trecut de selectionata Thailandei, cu scorul de 5-0, si de selectionata Chinei, cu scorul de 4-1, in cadrul primei grupe din Zona Asia/Oceania. Revenind la tragerea la sorti de la Londra, iata si programul celorlalte intalniri: Serbia - Australia, Austria - Brazilia, Peru - Belarus, Israel - Chile, Marea Britanie - Croatia, Cehia - Elvetia si Slovacia - Coreea de Sud.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.