Codul fiscal si Codul de procedura fiscala vor fi modificate, in 2007, doar cu scopul de a combate evaziunea fiscala, in timp ce sistemul de taxe si impozite va fi mentinut pentru a asigura stabilitatea mediului de afaceri din punct de vedere fiscal.
Codul fiscal si Codul de procedura fiscala vor fi modificate, in 2007, doar cu scopul de a combate evaziunea fiscala, in timp ce sistemul de taxe si impozite va fi mentinut pentru a asigura stabilitatea mediului de afaceri din punct de vedere fiscal.
"Vom continua viziunea de pana acum privind stabilitatea si previzibilitatea impozitelor si taxelor", a afirmat, ieri, Varujan Vosganian, la prima sa conferinta de presa in calitatea de ministru al Economiei si Finantelor. El a adaugat ca una dintre prioritatile noului minister se refera la imbunatatirea incasarii veniturilor la buget, iar in acest sens va propune unificarea colectarii contributiilor. Astfel, firmele vor achita contributiile sociale printr-un singur ordin de plata, iar distributia sumelor catre diversele fonduri va fi realizata de Trezorerie, a explicat secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) si fost ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu. "Va exista o singura plata in contul celor opt fonduri, iar distributia catre fiecare domeniu va fi realizata de Trezorerie. Se lucreaza la structura informatica, care va fi gata, probabil, pana in a doua parte a anului", a mai spus Vladescu.
"Fuziune" in 60 de zile
Ministerul Economiei si Ministerul Finantelor vor functiona, cel putin inca 60 de zile, in forma administrativa actuala, cu sapte secretari de stat, a mai spus Vosganian, adaugand ca astazi va prezenta Guvernului o ordonanta privind organizarea noii structuri rezultate prin comasarea celor doua ministere. Potrivit ministrului, in timpul celor 60 de zile, intregul Guvern se va reorganiza si, odata cu el, se vor trasa si atributiile noului minister. "Ministerul Economiei si Finantelor va avea foarte multe sarcini si nu se pune problema unor disponibilizari. Este adevarat ca exista niste suprapuneri, pe care le vom discuta", a mai spus Vosganian.
Zbateri pe taxa auto
In ce priveste problema taxei auto, secretarul de stat Sebastian Vladescu a aratat ca Ministerul Economiei si Finantelor va prezenta Guvernului mai multe variante privind taxa de prima inmatriculare, Executivul urmand sa opteze pentru una dintre propuneri. La randul sau, Vosganian a adaugat ca "solutia optima" este evitarea discutarii cazului la Curtea Europeana de Justitie (CEJ). La sfarsitul lunii martie, Varujan Vosganian, la acea data ministrul Economiei si Comertului, a afirmat ca Guvernul va mentine taxa auto, pentru ca aceasta va contribui la dezvoltarea industriei auto din Romania si la innoirea parcului, cel mai vechi din Europa, insa trebuie sa gaseasca o solutie pentru a nu ajunge la CEJ.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.