Germania a lansat problema Marii Negre ca fiind una din prioritatile mandatului sau de presedinte al Uniunii Europene si ar fi dorit ca Romania sa fi pus acest subiect pe agenda politica si sa aiba mai multe initiative in aceasta directie, a declarat
Germania a lansat problema Marii Negre ca fiind una din prioritatile mandatului sau de presedinte al Uniunii Europene si ar fi dorit ca Romania sa fi pus acest subiect pe agenda politica si sa aiba mai multe initiative in aceasta directie, a declarat ieri raportorul pentru Romania al Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum (foto). "Noi (Germania - n.r.), ca presedintie a Consiliului European, am emis cateva prioritati-cheie, printre care si politica legata de Marea Neagra. Am fi dorit ca si Romania sa fi pus pe agenda politica Marea Neagra. Acum trebuie dezvoltate cateva initiative si asteptam o strategie clara", a afirmat Krichbaum, intr-o conferinta sustinuta la Ambasada Germaniei din Bucuresti.
Referitor la combaterea coruptiei in Romania, Krichbaum a declarat ca sunt necesare progrese in combaterea coruptiei si ca anumite procese "de notorietate" care au fost declansate, trebuie incheiate. El a sustinut o conferinta de presa la Ambasada Germaniei din Bucuresti, in cadrul careia a spus ca este necesara continuarea eforturilor in ceea ce priveste reforma Justitiei si combaterea coruptiei, in perspectiva raportului pe care Comisia Europeana il va prezenta in iunie si in urma caruia Parlamentele nationale ale statelor UE ar putea cere "aplicarea sau neaplicarea anumitor masuri".
Krichbaum a precizat ca se poate observa o "destul de mare incetinire" a procesului de realizare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI). "In ceea ce priveste adoptarea Legii ANI, trebuie sa se realizeze o iesire din impas si primului-ministru si actualului ministru de Justitie li se cere sa actioneze cu multa tarie in acest sens", a spus Krichbaum. "Cred ca exista anumiti parlamentari care s-ar putea vedea lezati de interesele lor prin adoptarea acestei legi", a mai declarat Krichbaum, precizand ca nu doreste in nici un fel sa critice activitatea Parlamentului. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.