Prin seria de patru egaluri inregistrate in acest an, plus o victorie chinuita cu deja retrogradata Jiul, Dinamo a lasat impresia ca avansul mare din clasament inregistrat inaintea vacantei de iarna nu este suficient pentru acontarea titlului. Un ese
Prin seria de patru egaluri inregistrate in acest an, plus o victorie chinuita cu deja retrogradata Jiul, Dinamo a lasat impresia ca avansul mare din clasament inregistrat inaintea vacantei de iarna nu este suficient pentru acontarea titlului. Un esec in Ghencea ar fi produs ceva panica in "Groapa", insa echipa lui Rednic s-a trezit exact la timp pentru a inregistra un succes cu dubla valoare: a marcat pentru prima data in istoricul derby-ului patru goluri pe terenul Stelei si si-a acontat campionatul intr-o maniera entuziasmanta pentru jucatori, conducatori si suporteri. Dinamo a avut determinare, curaj si sansa in fata unui rival decimat numeric si valoric si, fara sa vrea, a incins teribil lupta pentru locul secund in Liga I.
Desi statisticile arata ca brazilianul Elton a fost cel mai activ si eficient om de pe teren, omul zilei a fost, paradoxal, portarul lui Dinamo. Daca in atac "cainii" au fost letali, marcand cu o usurinta care i-a ingenuncheat pe stelisti, fundasii lui Rednic au dat multe rateuri, permitand gazdelor sa traga de 12 ori la poarta. Lobont a fost fenomenal in cel putin patru randuri, confirmand ca traverseaza, de la revenirea in tara, cea mai fasta perioada a carierei sale. Si ceilalti dinamovisti au aratat multa determinare, fapt care l-a determinat la final pe Rednic sa faca un gest rar in fotbalul romanesc. "Ma ridic in picioare in fata jucatorilor mei, pentru cum au jucat, au dat dovada de caracter, au inteles ce inseamna un derby, un joc de orgolii si ambitii si au demonstrat ca merita sa joace la Dinamo", a spus Rednic, care chiar s-a ridicat de pe scaun la conferinta de presa cand a rostit aceste vorbe. "Ma declar un antrenor fericit, jucatorii mei au fost extraordinari si le multumesc pentru ca mi-au facut un cadou frumos de ziua mea de nastere, care va fi luni (n.r. - pe 9 aprilie tehnicianul dinamovist a implinit 45 de ani). Este prima oara cand primesc un asa cadou de ziua mea, pana acum am avut doar surprize, ba pierdeam, ba am fost dat afara", a mai comentat antrenorul care s-a mandrit si cu faptul ca a invins de doua ori Steaua in acest sezon. "Inainte de meci nu ma asteptam la un asemenea scor, dar dupa cum s-a jucat mai puteam inscrie. Si ei au avut cateva ocazii pe relaxarea noastra, a fost un meci deschis, spectatculos, la care ambele echipe au participat. Astia sunt jucatorii mei. Am fost suparat pe ei pentru atitudinea din unele meciuri, pentru ca eu stiu ce pot, pentru ca acea relaxare a dat prilejul dusmanilor sa ne atace. Dupa 18 ani castigam in Ghencea si este o performanta. Se vorbea de statui, merita acesti baieti sa le facem statui, au simtit momentul si au dat o palma grea contestatarilor. Si Steaua si Dinamo au atacanti foarte buni si doi portari de valoare, care au scos ce au putut", a mai spus Rednic. Claudiu Niculescu, capitanul lui Dinamo, autor a doua goluri, a dezvaluit ca stia ca va marca in Ghencea. "A fost meci greu, dar ne-am dovedit adevarata valoare. A venit soarele si pe strada noastra si este foarte arzator. A fost un meci controlat de noi de la inceput pana la final. Am avut putine emotii la 3-1, dar din fericire a venit repede golul de 4-1. Le-am spus lui Margaritescu si lui Catalin Munteanu ca fac hattrick, iar daca nu, cel putin doua goluri tot dau, lucru care s-a si intamplat. M-am descatusat si am razbunat toate ocaziile ratate in celelalte meciuri. A venit vremea sa intoarcem istoria", a spus atacantul dinamovist.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.