In capitala culturala europeana sint asteptati saptamina aceasta menestreli profesionisti.

Pentru ca sarbatorile pascale continua, grupul vocal mixt Acapella a pregatit, la Sibiu, concertul „Hristos a inviat!". Astfel, Catedrala Mitropolitana va rasuna astazi, incepind cu ora 18.00, de piese religioase reprezentative pentru lumea crestina, atit ortodoxa, cit si catolica.

„Concerte Acapella" reprezinta un ciclu de cinci evenimente muzicale care debuteaza cu spectacolul dedicat sarbatorilor pascale si se incheie in preajma sarbatorilor de iarna cu doua concerte de colinde si cintece de Craciun. Din grupul Acapella fac parte tineri absolventi si studenti ai institutelor de muzica din Romania.

Umbra Iuliei Hasdeu la Sibiu

Ziua de miercuri continua cu spectacolul cross-media „Romania povestilor albastre" („La Roumanie des contes bleus"), o compilatie artistica pe texte literare, stiintifice si filosofice ale Iuliei Hasdeu si ale lui Bogdan Petriceicu Hasdeu.

„Romania povestilor albastre" reuneste muzicieni, artisti de teatru, dansatori, coregrafi, scenografi si artisti video de prestigiu. Proiectul este organizat de Asociatia Romana a Femeilor in Arta si Grupul InterArt, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, in parteneriat cu ArCuB, Teatrul Bulandra, Asociatia „Iulia Hasdeu" si compania Spleen d’Or.

Menestreli croati la Biserica Evanghelica

Joi, Biserica Evanghelica gazduieste concertul ansamblului Early Music Minstrel, din Croatia. Minstrel a fost fondat in Zagreb, in 1992. Ansamblul cinta muzica preclasica. Grupul promoveaza nu doar compozitori europeni celebri, ci si creatii croate poate mai putin cunoscute, dar cu un timbru aparte, cum ar fi Cecchini, Comnen, Skjavetic sau Motovunjanin.

Simbata are loc un dublu vernisaj la Cetatea Cisnadie - „Arhitectura fortificata saseasca din Transilvania" si „Open Air Lounge Sibiu Vernissage".

Expozitia „Arhitectura fortificata saseasca din Transilvania" incearca o prezentare sistematica a elementelor si a tehnicilor de fortificare folosite de sasii din Transilvania.

„Open Air Lounge Sibiu Vernissage" este o expozitie de mobilier urban creat special pentru Sibiu. Proiectul s-a nascut din dorinta crearii unui mobilier urban unitar, cu un suflu de modernism, care sa intregeasca limbajul arhitectonic al orasului Sibiu.

Programul de astazi * Expozitia de sculptura „Gradina", Liviu Mocanu - Parcul Bulevard

* Expozitia de arta plastica „Barbeque" - Cafeneaua artistilor Art Cafe

* Expozitia „Sacru si profan intr-un oras european (1150-2007)" - Biserica Evanghelica - Ferula

* Expozitia personala Marius Vatamanu - „A personal territory" - Galeria Art-VO

* Expozitia de grafica si pictura Sieglinde Bottesch - Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal

* „Iubire pe granita", Miroslav Mandici - ora 14.00, Studioul de Film Astra

* „Hristos a inviat!", concert grupul Acapella - ora 18.00, Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

* Piano Bar Cipi Oancea - ora 21.00, Imperium Pub