Toti oamenii implicati in derby-ul campionatului sustin ca o infruntare Steaua-Dinamo naste orgolii mai importante decat locurile ocupate in clasament. Poate este adevarat, insa confruntarea din aceasta seara poate fi decisiva, dincolo de rivalitate,
Toti oamenii implicati in derby-ul campionatului sustin ca o infruntare Steaua-Dinamo naste orgolii mai importante decat locurile ocupate in clasament. Poate este adevarat, insa confruntarea din aceasta seara poate fi decisiva, dincolo de rivalitate, pentru stabilirea ierarhiei finale. "Cainii", in ciuda celor 10 puncte avans fata de CFR Cluj, stiu ca un esec ar putea fi inceputul unui alunecus pe un tobogan, care s-ar putea termina chiar cu pierderea unui campionat care, la sfarsitul anului trecut, parea acontat. O infrangere le-ar putea aduce noi tensiuni interne, capitol la care oficialii din Stefan cel Mare sunt campioni cu siguranta, plus doua deplasari grele, la Rapid si CFR, ar putea reduce substantial diferenta. De partea cealalta, Steaua se preface ca a renuntat la lupta pentru campionat, la care inca mai viseaza dupa cele patru remize ale "cainilor" si dupa victoria lor din Giulesti. Cu doar cateva ore inainte de sarbatorirea Invierii Domnului, Steaua si Dinamo lupta pentru supravietuire.
Olaroiu l-a contrazis ieri pe Mihai Stoica chiar in conferinta de presa la care participau amandoi. Managerul ros-albastrilor a spus ca "este aproape imposibil ca Dinamo sa mai piarda campionatul", dar antrenorul nu a fost de acord: "Steaua lupta pentru calificarea in Champions League, iar acest obiectiv nu poate fi atins printr-o clasare pe locul doi in campionat, pentru ca ar trebui sa jucam tur preliminar". Prin urmare, Oli nu si-a luat gandul de la titlu, iar calculele sale sunt probabil apropiate de cele de mai sus. Mai ramane doar ca Steaua sa si profite de eventualii pasi gresiti ai liderului autoritar, fapt destul de complicat in conditiile in care are mari probleme de lot. "Am facut socoteala si am putea alcatui un unsprezece foarte competitiv cu jucatorii suspendati, accidentati sau incerti", a spus Stoica, infirmand categoric faptul ca ar fi spus ca isi doreste o victorie la scor cu Dinamo. De la Steaua vor lipsi cu siguranta G. Coman, Goian (suspendati), Dica, Thereau, Ghionea (accidentati), iar cu probleme sunt Radoi si Nicolita. "Ne-am obisnuit cu astfel de probleme, ne antrenam sa suplinim aceste absente, dar consider ca un rezultat de egalitate nu ne-ar folosi prea mult, pregatesc acest meci doar pentru victorie", a spus Olaroiu. "Sper sa fie un nou spectacol de calitate, asa cum a fost si la meciul cu Rapid, dar pentru noi cel mai important este sa castigam, mai ales ca vom avea si sprijinul suporterilor nostri", a mai spus antrenorul Stelei. Mihai Stoica a mers pe ideea lansata la inceputul saptamanii de Gigi Becali, aceea de incercare a unei apropieri de rivalii din "Groapa". "Eu nu urasc Dinamo. Avem o relatie de respect cu conducatorii clubului din Stefan cel Mare si nu veti auzi din partea mea declaratii rautacioase pe adresa lor", a spus managerul general din Ghencea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.