Noul ministru de Interne, Cristian David, a preluat ieri postul de la predecesorul sau, Vasile Blaga. David a declarat ca va continua reformele incepute de Blaga, dar a mentionat ca are in vedere o noua politica, bazata pe strategii post-aderare.
Noul ministru de Interne, Cristian David, a preluat ieri postul de la predecesorul sau, Vasile Blaga. David a declarat ca va continua reformele incepute de Blaga, dar a mentionat ca are in vedere o noua politica, bazata pe strategii post-aderare.
El a subliniat ca noua denumire a institutiei este "Ministerul de Interne si Reforma Administrativa" si ca noile directii pe care le urmareste vizeaza continuarea reformelor incepute, "fie ca sunt legate de pachetul de legi, fie ca sunt legate de cresterea nivelului de siguranta a cetateanului". Totodata, Cristian David a facut referire si la continuarea descentralizarii, subliniind ca in acest sens va fi nevoie de un transfer de responsabilitate si de resurse. Noul ministru al Internelor si Reformei Administrative a apreciat ca este nevoie si de o schimbare a mentalitatii cetateanului vizavi de politist, pe care trebuie sa-l vada ca un lucrator "in slujba cetateanului". "Romania trebuie sa contribuie eficient si eficace la spatiul de libertate si justitie din UE", a mai adaugat David. Acesta a mai spus, citat de Mediafax, ca va avea in vedere securizarea frontierelor, obtinerea statutului de stat Schengen pentru Romania, cooperarea politieneasca si combaterea migratiei. De asemenea, noul ministru a facut referire si la "zvonurile" din ultima perioada referitoare la varsta si experienta sa. El a apreciat ca varsta constituie un avantaj, deoarece ii da energia necesara sa duca la bun sfarsit reformele incepute si este si un atu, deoarece este "descatusat de prejudecati si de legaturile cu vechiul sistem".
"Sobolanii" EADS
Fostul ministru al Administratiei si Internelor Vasile Blaga i-a recomandat lui Cristian David sa fie atent la "sobolanii care dau tarcoale contractului EADS". "Imi permit sa-i spun domnului ministru sa fie extrem de atent, pentru ca deja "sobolanii" dau tarcoale acestui contract, unii dintre ei fiind pana ieri reprezentanti ai furnizorilor, iar astazi consilieri prin diferite zone", a spus Blaga, citat de Rador, cu prilejul ceremoniei de predare a postului catre noul ministru al Internelor si Reformei Administrative.
Vasile Blaga a mentionat ca s-au incheiat dezbaterile referitoare la Legea politiei locale, apreciind ca mai este nevoie doar de sustinerea Ministerului de Finante. El a spus ca incepand de ieri se poate calatori doar pe baza buletinului si in Suedia. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.