Karl Szmolinsky a trimis iepurii - care sunt dintr-o rasa ce atinge dimensiuni impresionante si produce sapte kilograme de carne - anul trecut, pentru ca acestia sa poata fi crescuti si folositi in perioadele de lipsa a hranei. Crescatorul a crezut c
Karl Szmolinsky a trimis iepurii - care sunt dintr-o rasa ce atinge dimensiuni impresionante si produce sapte kilograme de carne - anul trecut, pentru ca acestia sa poata fi crescuti si folositi in perioadele de lipsa a hranei. Crescatorul a crezut ca iepurii sunt tinuti la gradina zoologica din capitala Pyongyang si el urma sa ajunga in Coreea dupa Paste pentru a le da sfaturi privind imperecherea si cresterea acestora. Szmolinsky, in varsta de 68 de ani, a declarat ca deplasarea a fost anulata de oficialii coreeni, pe care ii suspecteaza ca ar fi mancat iepurii. Batranul spune ca le-ar fi vandut acestora iepurii cu pretul de 80 euro fiecare, fata de pretul normal de vanzare practicat pentru aceasta specie, si anume de 200 euro exemplarul. "Fac o presupunere, nu o afirmatie, insa nu le voi mai da alta data. Nu cred ca iepurii mai traiesc. Trebuia sa ma duc in inspectie acolo, dar ei au tot amanat calatoria. Nu voi mai exporta de acum inainte iepuri catre aceasta tara", a precizat Szmolinsky, care a castigat timp de 47 ani premii pentru felul in care a crescut aceasta specie. Ambasada Coreei de Nord de la Berlin a negat faptul ca cineva l-ar fi contactat pe Szmolinsky. "Iepurii-uriasi-gri-germani sunt inca in viata", a declarat purtatorul de cuvant al ambasadei. Peste doua milioane de persoane ar fi murit in Coreea de Nord din cauza foametei, in anii '90, iar cetatenii au fost incurajati sa se apuce de crescut iepuri. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.