AS Roma, cu Cristi Chivu integralist, a facut un meci mare miercuri seara pe "Olimpico", in fata lui Manchester United, de care a trecut cu 2-1 (Taddei 44, Vucinic 66 / Rooney 60). Fundasul roman s-a descurcat excelent in fata atacantilor echipei eng
AS Roma, cu Cristi Chivu integralist, a facut un meci mare miercuri seara pe "Olimpico", in fata lui Manchester United, de care a trecut cu 2-1 (Taddei 44, Vucinic 66 / Rooney 60). Fundasul roman s-a descurcat excelent in fata atacantilor echipei engleze, a facut un joc care i-a incantat chiar si pe ziaristii englezi, avand si o lovitura libera trimisa foarte aproape de tinta in startul meciului. Cel mai nemultumit de prestatia lui Chivu a fost Sir Alex Ferguson, care l-a invinuit pe roman ca a provocat eliminarea lui Scholes, din minutul 30. "Chivu a facut sa fie eliminat. Arbitrul ne-a spus inainte de meci ca orice jucator care incearca sa il faca pe altul sa primeasca cartonas va fi eliminat, dar nu s-a intamplat asa", a izbucnit Ferguson la finalul intalnirii. Reputatul tehnician nu are insa dreptate, fiindca atunci cand Chivu i-a solicitat lui Fandel sa-i acorde mijlocasului englez cartonas, acesta era deja cu mana in bunzunar, fapt mentionat chiar si de ziarele engleze, care i-au cerut lui Ferguson sa aiba o discutie serioasa cu Scholes, autorul unor faulturi brutale atat in meciul de miercuri, cat si in campionat. "Eliminarea nu a fost din vina mea. Au fost multe faulturi si Scholes a meritat sa fie eliminat", a replicat si Chivu. Roma are acum nevoie sa nu piarda martea viitoare pe "Old Trafford" pentru a merge in primele patru echipe ale UEFA Champions League. In celalalt meci al serii, Chelsea a remizat acasa cu Valencia, scor 1-1, dupa reusita fabuloasa a lui David Silva din minutul 30, sut la vinclu de la 35 de metri, Drogba reusind egalarea in minutul 53.
Tehnicianul Luciano Spalletti a declarat, miercuri seara, ca victoria, cu scorul de 2-1, din meciul cu Manchester United, arata ca AS Roma, echipa la care evolueaza Cristian Chivu, se poate califica in urmatoarea faza a Ligii Campionilor, informeaza AFP. "Cu putina sansa, am fi putut castiga la o diferenta mai mare. Inainte ca adversarii nostri sa inscrie, aveam jocul sub control si ma gandeam ca putem marca al doilea gol. Rooney a fost foarte bun. Am desemnat jucatori sa il marcheze, dar a fost foarte puternic la unica ocazie pe care a avut-o. Urmeaza sa traim cea mai intensa emotie. Va fi intalnirea de pe Old Trafford cea care va determina echipa calificata in semifinale. Un rezultat de egalitate ar putea fi de ajuns pentru noi. In orice caz, rezultatul arata ca ne putem califica. Trebuie sa fim increzatori", a spus Spalletti. Fundasul Cristian Panucci a afirmat ca AS Roma a facut o singura greseala in meciul cu Manchester United, aceea care a dus la golul inscris de Rooney, si l-a laudat pe Cristiano Ronaldo, portughezul de la echipa antrenata de Alex Ferguson. "Daca are mingea la picior, nu il mai prinzi din urma. Este la fel ca Valentino Rossi. Poate daca as primi acelasi motor ca al lui, l-as putea prinde din urma", a adaugat Panucci. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.