De aceasta data, hotii deghizati in banca cer clientilor sa se inscrie pe noua platforma de securitate a BRD, pentru a se apara de atacurile lor.

Clientii BRD au fost supusi ieri unui nou atac informatic de tip Ąphishing", al treilea in ultima saptamina, precizeaza un comunicat al companiei de securitate BitDefender.

De data aceasta, mesajul incearca sa para cit mai legitim, anuntind ca, in urma atacului phishing de saptamina trecuta, BRD a dezvoltat un nou sistem de securitate si recomanda utilizatorilor sa se inscrie pe noua platforma. Inscrierea i-ar scuti, sustine mesajul, timp de 12 luni de la plata BRD-NET.

Momeli atractive

Pentru ca mesajul sa fie si mai tentant, s-a introdus si o Ąclauza" suplimentara: ĄDupa inscriere, BRD va garanteaza economiile printr-o polita de asigurare ce acopera pierderi prin frauda bancara de orice tip pina la 50.000 euro ce o veti primi prin posta in urmatoarele 72 de ore (gratuit). Aceasta polita ce contine si o asigurare de viata, si o reducere de 15% la orice asigurare auto, sau de bunuri este cadoul nostru de Paste si garantia unui sistem de succes si in acelasi timp sigur. Ne cerem scuze pentru orice incoveniente create si va multumim pentru intelegere".

ĄDomeniul folosit in atacul de ieri (conturi-brd.net) a fost blocat, insa pentru atacul de astazi (ieri - n.r.) se foloseste un alt domeniu (cont-brdro.net), de asemenea gazduit de Yahoo! Ambele domenii au fost cumparate miercuri", precizeaza comunicatul BitDefender.

Cum fac hotii Aceste atacuri sint organizate astfel: hotii creeaza un site-clona, identic celui original, apoi prin mail cer clientilor sa introduca datele personale pe acest site. Rationamentul hotilor e urmatorul: ĄDin cei un milion de utilizatori carora le-am trimis acest mesaj, sa zicem ca 1% se nimeresc sa fie clienti ai BRD-Net. Ramin deci 10.000 de potentiale victime. Din acestea, sa spunem ca doar 1% cad in plasa. Ramin deci 100 de victime", ale caror date de cont sint acum cunoscute de hot, care poate sa le intre in conturi pentru a le fura banii.