Taracila recunoaste: a pus umarul la redactarea hotaririi pe baza careia a fost votat Cabinetul Tariceanu II.

Vicepresedintele Senatului, Doru Ioan Taracila, a recunoscut ieri, nonsalant, ca el a fost cel care a aranjat hotarirea pentru guvernul PNL-UDMR. De ce? „Pentru ca ma pricep. Nu mi-a cerut nimeni. Eu m-am oferit." De ce nu s-au ocupat liberalii de aceasta problema? Taracila are un raspuns si pentru asta: „Pentru ca erau ocupati sa-si imparta functiile in Guvern".

Presedintele liberal al Camerei, Bogdan Olteanu, are cu totul alta parere: „In nici un caz nu este treaba liberalilor si nici a vreunui partid politic redactarea hotaririlor Parlamentului".

Totusi, de ce s-a lucrat acest document in biroul lui Vacaroiu (PSD) si nu in cel al lui Olteanu (PNL)? Declaratia lui Taracila pare sa se potriveasca si aici: „Pentru ca erau ocupati sa-si imparta functiile in Guvern".

Graba nu strica treaba

Ilie Sirbu, secretar al Senatului din partea PSD, ne-a declarat ca probabil graba a fost cea care i-a adunat pe juristii PSD, in frunte cu Taracila, in biroul lui Vacaroiu. „Personal, nu stiu cine a semnat hotarirea. Nu exclud faptul ca, venind tirziu la Parlament, doar cu o zi inaintea sedintei plenului, redactarea sa se fi facut nu de echipa dnei Calinoiu de la Departamentul legislativ al Senatului, ci direct in biroul vreunui membru al conducerii Senatului".

Hotarirea Parlamentului privind modificarea structurii si a componentei Guvernului a fost publicata ieri in Monitorul Oficial.