Directorul departamentului licentiere din cadrul FRF a declarat ieri ca gruparea din Petrosani nu mai poate evolua in Liga I in sezonul 2007-2008, deoarece nu a depus cererea de obtinere a licentei pana la termenul limita de 31 martie.
"
Directorul departamentului licentiere din cadrul FRF a declarat ieri ca gruparea din Petrosani nu mai poate evolua in Liga I in sezonul 2007-2008, deoarece nu a depus cererea de obtinere a licentei pana la termenul limita de 31 martie.
"A expirat termenul de depunere a cererii si a documentatiei de licentiere! Nu depui cerere, nu ai cum sa primesti licenta. Nu vor primi licenta chiar daca vor depune actele, azi, maine sau cand vor dori dansii. Licenta este conditie obligatorie pentru a putea participa in Liga I si in cupele europene. In Liga a II-a nu este o conditie de participare. In felul asta, Jiul si-a deconspirat intentiile. Jiul si-a dat seama ca nu are sanse de supravietuire si nu a mai facut nici un demers. Pentru ca trebuia sa raspunda unor criterii, in special cu plata datoriilor catre alte cluburi, catre jucatori, angajati si catre bugetul statului. Probabil ca au probleme de aceasta natura si chiar daca ar fi depus cererea n-ar fi obtinut licenta. Si atunci, probabil ca sa nu-si mai bata capul, n-au facut nici cerere", a spus Duru. Astfel, Jiul este retrogradat in liga a doua, desi presedintele executiv al clubului, Ilie Balanescu, a declarat marti ca gruparea pe care o conduce va depune dosarul cu actele pentru obtinerea licentei. Ulterior, secretarul general al gruparii din Petrosani, Marian Spiru, a recunoscut ca echipa sa nu mai poate evita retrogradarea, iar obtinerea licentei pentru sezonul viitor ar fi fost costisitoare si nu si-ar fi avut rostul in situatia in care se afla acum pe locul 18, ultimul, in Liga I, cu doar 14 puncte. De asemenea, din acelasi motiv, Minerul Lupeni, din Liga a II-a, nu va putea evolua in Liga I chiar daca va ocupa un loc ce asigura promovarea, desi presedintele de onoare Cornel Resmerita anuntase incheierea unui acord cu oficialii de la Jiul pentru a juca pe stadionul din Petrosani in cazul in care ar accede in primul esalon. Procesul de evaluare a documentatiei si de luare a deciziilor in ceea ce priveste acordarea licentelor se va incheia pe 31 mai pentru cluburile din Liga I si 15 iunie pentru cluburile din Liga a II-a. Jiul Petrosani (Liga I), IS Campia Turzii, Delta Tulcea, FC Caracal si Minerul Lupeni (toate Liga a II-a) nu vor primi licenta pentru sezonul 2007/2008, deoarece nu au prezentat pana la termenul limita documentatia de licentiere. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.