Vicepresedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nota slovacului Lubos Michel dupa prestatia de la meciul Rapid - Steaua, scor 2-3, din etapa a 24-a a Ligii I, este intre 8,4 si 8,5. Luni, Ghe
Vicepresedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nota slovacului Lubos Michel dupa prestatia de la meciul Rapid - Steaua, scor 2-3, din etapa a 24-a a Ligii I, este intre 8,4 si 8,5. Luni, Gheorghe Constantin, presedintele CCA, declarase ca, daca un "central" din Romania ar fi comis greselile lui Michel, ar fi iesit scandal!
"Indiscutabil, Michel e in primii trei arbitri din lume. Am incadrat prestatia lui in calificativul bine spre foarte bine. De la 8 la 8,4 e bine, de la 8,5 la 9 e foarte bine. Michel a primit o nota intre 8,4 si 8,5. A asigurat o desfasurare corecta a jocului, a arbitrat preventiv si a fost in permanenta prezent in joc. In primele 15 minute a aplicat spiritul jocului, apoi a dat sapte galbene pentru ca jucatorii crezusera ca e si tolerant", a spus Grigorescu. Oficialul CCA, care a fost observatorul intalnirii de pe Stadionul "Giulesti - Valentin Stanescu", a afirmat ca Michel a facut si greseli. "A facut si greseli, dar acestea nu au influentat desfasurarea jocului. Printre greseli as mentiona faptul ca a lasat un avantaj la centrul terenului cand nu trebuia, saritura la cap a lui I. Rada la Vali Badea, iar la contactul dintre Ganea si D. Goian era la 7 metri de faza, iar in privinta modului de apreciere numai el isi putea da seama. Ii dau crezare, eu ca observator apreciez dupa joc prestatia unui arbitru. Nu i-am dat foarte bine sau excelent, pentru ca a aplicat spiritul jocului cand poate nu era nevoie. Arbitrajul lui Michel putea fi facut de multi dintre arbitrii nostri. La fel de bun, nu la fel de prost! Un arbitru roman ar fi avut probleme sub aspectul atmosferei si tensiunii, dar tehnic si disciplinar nu. Interpretarile poate erau altele", a precizat Grigorescu. Altfel, inainte de plecarea din Romania, Michel a declarat ca totul a fost in regula la meciul din Giulesti. "A fost acel moment in care suporterii au aruncat cu obiecte in teren, dar am mentionat acest lucru in raportul de arbitraj. Meciul a fost cursiv, s-a jucat in viteza si n-au fost probleme intre jucatori, mai ales ca in prima repriza am acordat sapte cartonase galbene. Una peste alta, a fost un meci reusit pentru mine, chiar daca sunt convins ca am mai si gresit", a spus Michel. La randul sau, presedintele CCA a declarat ieri ca arbitrii romani sunt facuti hoti de catre diversi oficiali si ca este greu de demonstrat contrariul. "Deciziile arbitrilor straini sunt acceptate de jucatori, desi si acestia fac greseli. Traim in Romania, suspiciunea exista si va exista, delegatii unor cluburi ii fac hoti pe arbitri, si e greu de demonstrat ca nu sunt", a spus presedintele CCA. Constantin a venit mai tarziu la conferinta, iar in momentul in care a vrut sa se aseze, a spus: "Se clatina scaunul!".
Steaua cere anularea "galbenului" lui D. Goian
Una dintre greselile slovacului la meciul din Giulesti a fost avertizarea lui D. Goian, dupa un duel al stelistului cu I. Ganea. Atacantul rapidist a atacat mingea cu picioarele inainte, dar Michel a acordat lovitura libera pentru Rapid si "galben" pentru D. Goian. "Aici a gresit. Trebuia sa dea lovitura libera pentru Steaua, nu si cartonas pentru Ganea", a declarat Ion Craciunescu, fost sef al CCA. Ieri, Steaua a anuntat ca va depune un memoriu la LPF prin care sa ceara anularea cartonasului galben primit de D. Goian. Fundasul stelist este suspendat pentru derby-ul cu Dinamo, pentru cumul de "galbene", dar ar putea juca sambata daca LPF decide astazi sa-i anuleze cartonasul primit in Giulesti. "A luat cartonas galben la o faza in care Ganea l-a atacat dur, cu ambele picioare inainte. A fost o greseala de arbitraj si Goian nu merita avertizat. Trebuie anulat acel galben", sustin sefii din Ghencea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.