Ministerul Agriculturii a vandut 79,184% din SC FRUVIMED SA Medgidia, judetul Constanta, Programului Asociatiei Salariatilor (PAS), la data de 6.12.2000. In calitate de membru al acestei asociatii, consilierul economic Constantin Samson a asigurat
Ministerul Agriculturii a vandut 79,184% din SC FRUVIMED SA Medgidia, judetul Constanta, Programului Asociatiei Salariatilor (PAS), la data de 6.12.2000. In calitate de membru al acestei asociatii, consilierul economic Constantin Samson a asigurat toate resursele financiare necesare. La data semnarii Contractului de vanzare-cumparare s-a achitat 50% din intreaga suma convenita. Astfel, Samson a devenit proprietarul a 85% din respectivul pachet de actiuni, iar restul membrilor PAS s-au ales cu 15%, fara sa scoata vreun ban din buzunar. Plata pentru cealalta jumatate a actiunilor urma sa se faca esalonat, in termen de cinci ani.
In februarie 2002, FRUVIMED a intrat in reorganizare, judecatorul sindic numind drept administrator judiciar firma SC FAIR&FULL CONSULTING SRL Constanta, reprezentata de Fanica Constantin. La data de 27.05.2004 are loc adunarea generala a asociatiei PAS, in care Constantin Samson se angajeaza sa plateasca integral si in avans ratele catre minister, ulterior catre Agentia Domeniilor Statului (ADS), sa efectueze investitii de un milion USD si sa preia o creanta a BCR in valoare de trei milioane de dolari. Din acel moment, Aurel Seitan - director general, Gheorghe Sorici - director economic si Paris Carapid - director de marketing, asistati ilegal de administratorul judiciar Fanica Constantin incep sa urzeasca planuri de indepartare a lui Samson din societate.
Samson a platit toate actiunile
La sfarsitul lui august 2004, actionarul majoritar al FRUVIMED achita in avans suma de 3.387.428.500 lei, reprezentand ultima transa din contractul de vanzare-cumparare de actiuni incheiat cu MAA. In acel moment, actiunile au ajuns in deplina si exclusiva proprietate a celui care le-a achitat. De asemenea, asociatia PAS nu mai putea figura in registrul actionarilor tinut de Registrul Independent National al Actionarilor (RINA) Buzau si nici in Registrul Comertului.
Prin adresa ADS nr. 28.581 catre Constantin Samson se recunoaste achitarea integrala a pretului convenit, se dispune ridicarea gajului de pe actiuni, iar in scopul redistribuirii acestora membrilor PAS se transfera gajul asupra actiunilor celui care platise toti banii. Ulterior, actionarul majoritar este inregistrat de RINA Buzau, actionariatul devenind urmatorul: Samson - 67,306%, SIF Transilvania - 20,816%, alti actionari (fosti membri PAS) - 11,878%. In septembrie 2004, Samson notifica administratorii SC FRUVIMED, inclusiv pe cel judiciar, ca este actionar majoritar si solicita convocarea AGA societatii.
Dictatura proletara isi spune cuvantul
Tripleta directorilor Seitan-Sorici-Carapid, asistata de Fanica Constantin, incepe sa deschida o sumedenie de dosare in instanta si sa depuna la parchet mai multe plangeri penale impotriva actionarului majoritar. In dosarul nr. 4211/2004 aflat pe rolul Judecatoriei Medgidia se sustine in mod fals ca singurul drept al lui Samson asupra PAS este unul de creanta. Vezi Doamne, acesta doar ar fi imprumutat PAS cu bani. Asta in ciuda tuturor documentelor eliberate de autoritatile statului si atestate de RINA, care reflecta contrariul. Intr-o alta cerere aberanta inaintata de PAS se afirma ca Samson nu are dreptul la nici o actiune, contrar chiar si propriei hotarari din 7.08.2004.
La aceasta data, Consiliul de Administratie constata clar modul in care se platisera banii Ministerului Agriculturii si cine o facuse (vezi facsimil). Pana la urma, adunarea generala a PAS este convocata la 23.10.2004, la fel ca si AGA FRUVIMED. La prima sedinta, oamenii muncii il exclud pe Samson din asociatie.
Pe urma, instigati de cei trei directori, proletarii le interzic accesul in incinta societatii lui Constantin Samson si reprezentantului SIF Transilvania, desi acestia detineau peste 88% din capitalul social al FRUVIMED. Pusi in aceasta situatie, actionarii majoritari tin o alta AGA, tot in sediul societatii, numind noi administratori.
Duplicitara Fanica
In paralel, salariatii care detineau doar 11,878% din societate desfasoara in mod ilegal propria AGA a FRUVIMED, hotarand desfacerea contractului individual de munca a lui Constantin Samson. De asemenea, desemneaza alti administratori, fara acordul actionarului majoritar si al statului, reprezentat de SIF Transilvania, iar Consiliul de Administratie numeste directorii.
Aici este de remarcat urmatorul aspect. Desi a fost consultata, Fanica Constantin s-a abtinut sa participe la AGA FRUVIMED cea legala, sub motivatia ca nu vrea sa se amestece. Cu toate acestea, depasindu-si cu mult competentele, a avizat favorabil AGA salariatilor, care a fost tinuta in mod fraudulos la 30.10.2004. Au urmat cateva amanari si tergiversari, dupa care judecatorul delegat a constatat ca AGA FRUVIMED tinuta de Samson si SIF este cea legala. In acest sens se emite o incheiere de sedinta, care se publica in Oficiul Registrului Comertului Constanta si in Monitorul Oficial al Romaniei.
Interesele Fanicai
Dupa publicarea noului actionariat al SC FRUVIMED Medgidia in Monitorul Oficial al Romaniei, la data de 9 noiembrie 2004, Fanica Constantin intra si ea in rolul ce-i fusese rezervat.
Fara a avea nici in clin nici in maneca cu actionariatul, se prezinta la fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta, judecatorul Anton Fuduli, cu o cerere de ordonanta presedintiala pentru suspendarea efectelor AGA FRUVIMED tinuta legal de Samson si SIF Transilvania. Interesul administratorului judiciar in aceasta poveste este evident. Atata vreme cat societatea se afla in reorganizare judiciara, SC FAIR&FULL CONSULTING SRL incaseaza circa 8% din vanzarile societatii sub forma de onorariu. Daca FRUVIMED ar iesi din reorganizare judiciara, Fanica si sereleul ei n-ar mai avea obiect de activitate la Medgidia. Deci, era dispusa sa faca orice, pentru a nu fi indeplinite premisele ca societatea sa iasa din reorganizare. Datorita acestei mize majore, Fanica a ales sa incalce propriile reglementari legale privind organizarea activitatii practicienilor in reorganizare si lichidare. La art. 8 din OG nr. 79/1999 se spune clar: "Aceeasi persoana nu poate avea simultan ori succesiv, pentru aceeasi societate comerciala, calitatea de avocat, auditor financiar, expert contabil ori contabil autorizat si de administrator judiciar sau lichidator judiciar".
Sprijin din partea lui Fuduli
In ciuda acestei prevederi legale, duplicitara Fanica s-a prezentat, la data de 12.11.2004, la Curtea de Apel Constanta, erijandu-se in avocatul mafiei din FRUVIMED SA.
Era intr-o vineri cand, in mod normal, se judeca doar dosare penale cu arestati. Dar asta n-a contat catusi de putin, Fanica fiind buna prietena cu judecatorul Fuduli. Acesta studiaza repede lucrarile unui dosar (care nici macar nu era inregistrat pe rolul instantei) si, fara citarea partilor, calca in picioare orice procedura. Astfel, decide cu maxima competeneta suspendarea incheierii judecatorului delegat al Oficiului Registrului Comertului, de pe langa Tribunalul Constanta, pana la solutionarea cererii de suspendare formulata in recurs. Putin i-a pasat judecatorului ca Fanica Constantin n-avea nici un fel de calitate procesuala in dosar, primand tovarasia dintre cei doi. Dar ce este mai grav abia acum urmeaza. Fuduli a dispus o suspendare pentru un recurs ce urma sa fie depus sase zile mai tarziu, tot de administratorul judiciar, in numele FRUVIMED. Numai ca respectivul recurs n-a mai fost depus niciodata, ceea ce denota ca onor competentul judecator a suspendat incheierea judecatorului delegat pentru totdeauna.
Si mai e ceva. Orice fel de cerere se depune la arhiva instantelor de judecata. Dupa cum am mentionat, dosarul adus de Fanica Constantin in biroul lui Anton Fuduli nu fusese inregistrat. De asemenea, la data respectiva intrase in vigoare reglementarea legala potrivit careia termenele de judecata sunt date aleatoriu de computer. Dar asta n-a contat pentru judecatorul Fuduli, care se face vinovat in acest mod cel putin de trafic de influenta si abuz in serviciu.
Alte manevre, aceiasi autori
Imaginatia tripletei Seitan-Sorici-Carapid, asistata de Fanica, depaseste orice limite. Acestia incep sa bombardeze Registrul Actionarilor RINA, care intre timp a fuzionat cu SC "Registrul Miorita" SA, cu tot felul cereri ilegale.
Se solicita schimbarea actionariatului FRUVIMED, pe motiv ca inscrierea lui Samson ca actionar majoritar ar fi falsa. Numai ca n-au putut prezenta vreun document care sa justifice aceste pretentii. Urmeaza o serie de amenintari si chiar plangeri penale impotriva RINA, care respectase legislatia in materie. Totul culmineaza cu gaselnita ca intre RINA si FRUVIMED n-ar mai exista un contract valabil din anul 2002. Conducerea frauduloasa a societatii cheama in judecata RINA, in baza contractului incheiat intre cele doua parti, art. 10.2. Aici se spune ca intelegerea dintre parti poate inceta in conditiile declansarii procedurilor prevazute de Legea 64/1995, respectiv reorganizare judiciara. Numai ca, mai incolo scrie negru pe alb ca respectivul contract inceteaza doar in urma unei notificari, altfel intelegerea innoindu-se de la sine. Ceea ce este si mai curios, FRUVIMED n-a incetat niciodata sa achite anual valoarea contractului incheiat cu RINA.
In aceasta noua potlogarie si administratorul judiciar a intervenit, notificand RINA ca asociatia PAS nu a incheiat nici un contract cu aceasta entitate. In urma evidentelor, si aceasta manevra a impostorilor de la FRUVIMED este dejucata, Seitan, Sorici, Carapid si Fanica vazandu-se nevoiti sa renunte le proces. Desigur, toate cheltuielile aferente au fost suportate din banii societatii, cu girul administratorului judiciar.
Recurs la un proces nejudecat
Dupa suspendarea incheierii judecatorului delegat, solicitata in mod ilegal de administratorul judiciar in numele SC FRUVIMED SA, acesta n-a mai depus nici un recurs. In schimb, a facut-o Seitan, desi fusese revocat din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al societatii, iar decizia fusese publicata in Monitorul Oficial. Dar asta nu e nimic pe langa ce-a urmat. Dosarul privind contestarea incheierii judecatorului delegat n-a fost judecat niciodata pe fond. In ciuda acestui fapt de necontestat, actualul presedinte al Sectiei comerciale a Curtii de Apel Constanta, Georgiana Pulbere judeca recursul. Recurs la ce? Totodata, n-a tinut cont de faptul ca Samson era presedintele legal al noului Consiliu de Administratie al FRUVIMED si s-a pronuntat doar impotriva acestuia.
Atacuri la baioneta
Printr-o adresa emisa in septembrie 2004, Samson a fost somat de conducerea FRUVIMED sa se prezinte in luna august spre a-i fi desfacut contractul individual de munca. Pe urma, acelasi contract a fost atacat cu nulitate absoluta, prin frauda la lege. Chipurile, dupa patru ani de zile, gasca directorilor isi daduse seama ca Samson fusese incadrat ilegal la FRUVIMED. Tot atunci, actionarul majoritar a fost exclus si din PAS, pentru ca facea asociatia de ras, dupa cati bani investise la Medgidia. Toate aceste decizii aberante au fost atacate in instantele constantene, Samson avand castig de cauza definitiv si irevocabil. Dupa recastigarea dreptului de a fi reangajat, tripleta Seitan-Sorici-Carapid a inaintat in instanta o alta actiune, potrivit careia actionarul majoritar n-ar fi fost niciodata membru PAS. Ulterior, s-a renuntat la acest demers aberant si de tot rasul.
Registru contrafacut
Ilegalitatile conducerii frauduloase a FRUVIMED au mers pana acolo incat a fost contrafacut un alt registru al actionarilor, fara Constantin Samson, antedatat la 30.04 2002. Adica, cu doi ani mai devreme ca actiunile cumparate de acesta sa fi fost achitate integral. Interesant ca noul fals ordinar este semnat de Aurel Seitan in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie. Numai ca, la acea data, respectivul nu facea parte nici macar ca membru din aceasta structura a FRUVIMED. Ceea ce denota alte incalcari ale legii, fapte pasibile ani grei de puscarie. De asemenea, registrul contrafacut a mai fost semnat si de directorul economic, Gheorghe Sorici, care n-avea nici o calitate in acest sens, nici la ora actuala nefiind membru in Consiliul de Administratie al societatii. Pe acelasi document fals mai poate fi intalnita semnatura Fanicai Constantin, care stia foarte bine cine platea actiunile: nu proletariatul din PAS, ci membrul legal al PAS, Constantin Samson.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.