Vicepresedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, Szilagy Zsolt, a declarat, sambata, ca nu l-ar mira sa afle despre unii lideri maghiari ca ar fi implicati in retele mafiote, informeaza Mediafax.
Szilagyi a precizat ca in perioada cand a fost deputat UDMR a avut semnale vizand fapte de coruptie, nominalizandu-l pe senatorul UDMR Verestoy Attila.
"Nu m-as mira daca as afla in cativa ani ca lideri maghiari sunt in retele mafiote, ca folosesc bani in interes propriu. Nu m-ar mira sa aflu de intelegeri politice legate de protectia unora, (serviciile secrete, n.r.) sunt sigur ca au date", a spus Szilagy. Acesta a mai spus ca el, personal, crede ca in Romania coruptia nu e straina de politica si de arcul guvernamental. Potrivit lui Szilagy, exista structuri si retele care impart bani si organizeaza licitatii ce au legatura cu cererile UDMR de a fi "scapati" de concurentii politici cu care ar trebui sa-si imparta simpatiile comunitatii maghiare. Totodata, acesta a spus ca se confirma relatarile din presa legate de scandaluri de coruptie in care sunt implicati reprezentanti ai UDMR si ca astfel de acte de coruptie "violeaza jocul democratic". "Chiar in mod deductiv, poti ajunge la concluzia ca in secuime nu poti face coruptie fara participare maghiara", a spus, in acest context, si presedintele CNMT, episcopul reformat Tokes Laszlo, fost presedinte de onoare al UDMR. (R.I.P.)