Incidentele provocate de cei aproximativ 200 de studenti islamisti iranieni, reuniti, ieri, in fata Ambasadei Marii Britanii la Teheran, pentru a protesta fata de presupusa incalcare a teritoriului iranian de catre cei 15 militari britanici capturati
Incidentele provocate de cei aproximativ 200 de studenti islamisti iranieni, reuniti, ieri, in fata Ambasadei Marii Britanii la Teheran, pentru a protesta fata de presupusa incalcare a teritoriului iranian de catre cei 15 militari britanici capturati la 23 martie, nu s-au soldat cu victime si nici nu au provocat pagube materiale, a declarat, la Londra, un oficial al diplomatiei britanice.
Studentii iranieni, flancati de fortele de ordine, au aruncat pietre si petarde in directia cladirii Ambasadei Marii Britanii, clamand judecarea si condamnarea celor 15 prizonieri britanici. Protestatarii au strigat lozinci de genul "Moarte Marii Britanii, moarte Americii, moarte Israelului!". In urma ultimelor evenimente, Iranul, Siria si gherilele libaneze Hezbollah fac pregatiri de aparare "pentru ceea ce se tem a fi un iminent atac american, in vara acestui an", a declarat, ieri seful serviciilor militare de informatii israeliene, general-maiorul Amos Yadlin, citat de Reuters. Potrivit lui Yadlin, gherilele libaneze Hezbollah si Siria se considera, la randul lor, vizate de orice eventual razboi declansat de SUA impotriva Iranului. Oficialul nu a furnizat detalii despre natura pregatirilor militare pe care le-ar face Teheranul, pentru a contracara atacul SUA. Conform serviciilor secrete rusesti, citate de Rio Novostia, preluata de Mediafax, SUA ar fi pregatite sa lanseze un atac cu rachete asupra instalatiilor nucleare iraniene chiar luna aceasta, probabil "in dimineata zilei de 6 aprilie, intre orele 4.00 si 16.00". Presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, considera ca Marea Britanie nu urmeaza "calea legala si logica" in incercarile sale de a solutiona criza celor 15 militari britanici, relateaza postul Sky News. Londra in schimb, si-a reiterat de numeroase ori afirmatia ca personalul capturat se afla, in momentul arestarii, in apele teritoriale irakiene, unde executa o misiune de rutina. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.