Congres fara emotii la PLD. Trioul Stolojan - Flutur - Stoica a fost ales, in ordine, pe primele trei locuri din partid.

De simbata, PLD are o structura de conducere completa si un program politic. Cei 1.200 de membri prezenti la Congresul PLD au votat, in unanimitate, board-ul de conducere al partidului. Presedinte, Theodor Stolojan, presedinte executiv a fost ales Gheorghe Flutur, iar Valeriu Stoica a fost confirmat in fruntea Consiliului Reprezentantilor Nationali. Nici unul dintre cei trei nu a avut contracandidat.

Pe linga cei trei „presedinti", din forul de conducere al PLD - Biroul Executiv - mai fac parte sapte vicepresedinti si opt secretari executivi, impartiti pe regiuni de dezvoltare.

Basescu crede in sansa PLD

Presedintele Traian Basescu a fost invitat la Congresul PLD, dar a ales sa trimita doar o scrisoare. „Crearea PLD reprezinta o sansa pentru democratia romaneasca. Va doresc sa fructificati aceasta sansa, contribuind la corecta reprezentare a celor mai active segmente din societatea noastra", a transmis Basescu spre incintarea membrilor prezenti.

Stolo tine aproape de PD

Discursurile liderilor PLD s-au concentrat pe trei mari teme: 1. infierarea PNL si a lui Tariceanu; 2. declararea sustinerii politice pentru presedintele Basescu; 3. intentia continuarii Aliantei D.A. alaturi de PD. „Nu este o rusine sa fii sustinatorul presedintelui Traian Basescu. (...) Dorim continuarea luptei politice, pentru impunerea Aliantei D.A. impreuna cu democratii", le-a explicat Stolojan membrilor PLD.