PD conduce in topul intentiilor de vot, cumuland o treime din optiunile populatiei, iar presedintele Traian Basescu ar obtine 44% in cazul unor alegeri prezidentiale imediate, releva un sondaj de opinie realizat de INSOMAR la sfarsitul lunii marti
PD conduce in topul intentiilor de vot, cumuland o treime din optiunile populatiei, iar presedintele Traian Basescu ar obtine 44% in cazul unor alegeri prezidentiale imediate, releva un sondaj de opinie realizat de INSOMAR la sfarsitul lunii martie.
Potrivit cercetarii, daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 34% dintre romani ar vota cu PD, 22% cu PSD, iar PRM, PNG si PNL ar primi, fiecare, cate 11% din voturi. Sub pragul parlamentar de cinci procente figureaza UDMR (4%), PC si PLD - cate 2%. Dintre votantii Aliantei D.A., 74% ii prefera pe democrati si numai 22% pe liberali, rezultand, astfel, un raport de 3 la 1 in favoarea primilor. In cazul alegerilor prezidentiale, daca acestea ar avea loc acum, presedintele Basescu ar fi preferat de 44% dintre romani, actualul sef al statului fiind urmat de George Becali (18%), Mircea Geoana (15%), C.V. Tudor (11%) si Calin Popescu Tariceanu (5%). Podiumul increderii in personalitati politice este ocupat de Basescu (41%), Becali (32%) si Stolojan (27%).
In opinia majoritatii, cea mai potrivita modalitate pentru iesirea din criza politica ar fi impacarea dintre presedintele Basescu si primul-ministru Tariceanu, 40% pronuntandu-se pentru aceasta varianta. Alti 17% considera ca demisia premierului ar reprezenta o solutie, 14% opteaza pentru crearea unei noi majoritati parlamentare, in timp ce doar 9% ar opta pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Datele sondajului arata ca 20% dintre romani considera ca premierul este de vina pentru criza politica actuala, 18% dau vina pe seful statului, 7% pe partidele din opozitie, in timp ce 5% pe "altcineva". Sondajul a fost realizat in perioada 22-27 martie, pe un esantion de 1.358 de persoane, reprezentativ la nivel national. Eroarea maxima admisa este de plus/minus 2,7%.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.