Atacantul Ovidiu Patrascu este vicecampion mondial la fotbal pe calculator, cistigind mai multi bani din driblingurile virtuale decit de la Adrian Mititelu.Ovidiu Patrascu s-a antrenat pe calculator
pentru a fi titular la fotbalul adevarat. A inceput sa dea goluri cu mouse-ul, la profesionisti, inainte de a ajunge sa dribleze pe iarba adevarata la Universitatea Craiova. Povestea lui Ovidiu Patrascu a prins contur in octombrie 2006, cind s-a calificat in finala World Cyber Games de la Monza. A urmat un rezultat de exceptie pentru atacantul legitimat la Universitatea Craiova, locul doi in lume la fotbal pe calculator si un premiu de 8.000 de dolari, adica mai mult decit primise pina atunci de la „Stiinta". „Am avut un mare atu pentru ca am o oarecare experienta a jocului si am putut sa ma acomodez mai repede din punct de vedere tactic. Fotbalul virtual si cel din realitate au multe in comun. Nu trebuie sa fii robot sau extraterestru ca sa fii vicecampion mondial FIFA. Inainte de un turneu exersam cite cinci ore pe zi", povesteste Ovidiu, care a obtinut cea mai buna clasare a Romaniei din toate timpurile in domeniu, in conditiile in care a concurat alaturi de 800 de gameri din peste 70 de tari. Antrenor de gameri

In iarna, Ovidiu Patrascu a avut sansa sa prinda lotul Universitatii, plecind in Cipru. Acesta a fost luat la echipa de antrenorul Stefan Stoica in locul grecului Tambouras, dar nu a fost folosit in amicale. Cu toate acestea, Patrascu i-a invatat pe ceilalti juveti tainele fotbalului pe calculator, dar nici unul nu a reusit pina acum sa-l invinga.

„N-am avut nici un adversar, i-am batut pe toti. Am vazut ca Dina se lauda ca m-a batut. Nu-mi amintesc sa fi primit gol, asta doar daca ii lasam eu. Cred ca nici un gamer profesionist la FIFA 07 nu m-ar mai putea invinge", sustine vicecampionul mondial.

Carte, inainte de toate

Atacantul Universitatii a anuntat insa ca nu va participa la World Cyber Games 2007, hotarind sa se dedice in principal invataturii si fotbalului real.

„As vrea sa pot juca mai mult, dar nu am timp fiindca ma ocup de scoala si, mai ales, de antrenamentele de la Universitatea. Trebuie sa ma concentrez asupra viitorului meu din viata reala, apoi si la faptul ca Stefan Stoica ma are sub observatie. Deocamdata sint la Primavara, dar daca ma voi remarca, o sa fiu convocat de nea Fane la echipa mare. Intre timp, ma pregatesc si pentru bacalaureat si apoi urmeaza, cu siguranta, admiterea la facultate", a dezvaluit Ovidiu Patrascu. Atacantul „Stiintei" este elev la Colegiul National „Elena Cuza" din Craiova si are rezultate foarte bune la invatatura, in special la matematica.