Turistii sunt atrasi in Israel de clima insorita, de istoria, arheologia si religia locurilor ce merita vazute, de contrastul fascinant dintre antic si modern. Chiar daca vizitati Israelul pentru prima data, simtiti ca va aflati intr-un loc cunoscut

Turistii sunt atrasi in Israel de clima insorita, de istoria, arheologia si religia locurilor ce merita vazute, de contrastul fascinant dintre antic si modern. Chiar daca vizitati Israelul pentru prima data, simtiti ca va aflati intr-un loc cunoscut deoarece denumirile de Ierusalim, Marea Galileii sau Nazaret va sunt cunoscute inca din copilarie. Turistii merg pe aceleasi drumuri pe care acum 2.000 de ani a pasit Iisus, iar acum 4.000 de ani a pasit Abraham. Anul acesta, in Israel, in perioada Pastilor numarul romanilor va fi dublu fata de prioada similara a anului trecut, depasind 2.000 de turisti.

Pelerinaj posibil

Pe drumul de la Tel Aviv la Tiberias putem vizita Manastirea "Stella Maris" unde este Pestera St. Ilie Tezviteanul, de unde pot fi admirate Gradinile suspendate ale Templului Bahai. Mai departe, drumul spre Tabor duce la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la fata. Turistii pot vizita biserica ridicata pe locul unde Iisus a transformat apa in vin, in Satul Cana, dupa care ajung in Nazaret. Aici putem vizita Biserica Buna Vestire si Sf. Gabriel, si va puteti plimba cu vaporasul pe Marea Galileei. Mai mult, se poate merge la "locul botezului" la Raul Iordan. Turistii pot vizita casa in care a locuit Maria in Cetatea Antonia, si pot parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Isus de pe Drumul Crucii, si in final vizitarea Bisericii Mormantului Sfant, Golgota, Piatra Miruirii. Nu se poate sa ratezi Biserica Adormirii Maicii Domnului, Muntele Sionului ­ locul unde s-a tinut Cina cea de Taina, Mormantul regelui David sau Zidul Plangerii.

Preturi accesibile


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.