Cei trei italieni arestati pentru coruptie in institutiile UE sint acuzati si de spalare de bani.

Aceasta acuzatie se adauga celor de coruptie, frauda, fals si incalcarea legii ofertelor publice, pentru care Giancarlo Ciotti, funct
Cei trei italieni arestati pentru coruptie in institutiile UE sint acuzati si de spalare de bani.

Aceasta acuzatie se adauga celor de coruptie, frauda, fals si incalcarea legii ofertelor publice, pentru care Giancarlo Ciotti, functionar al Comisiei Europene, Sergio Tricarico, asistentul unui parlamentar european, si omul de afaceri Angelo Troiano au fost arestati miercuri, la Bruxelles.

Potrivit agentiei ANSA, purtatorul de cuvint al procurorului belgian Berta Bernardo-Mendez, Jos Colpin, a precizat ca persoanele arestate, care locuiesc la Bruxelles, sint suspectate ca au fraudat milioane de euro din banii contribuabililor europeni, in zece ani.

Surse juridice apropiate acestui caz au afirmat ca ancheta ar putea lua amploare, fiind posibile mai multe arestari. Ancheta se concentreaza pe ofertele publice privind birourile CE din strainatate. Ciotti e suspectat ca a primit mita de la companii imobiliare, in schimbul alocarii contractelor de inchiriere, echipare si securizare a sediilor, in special in India si Albania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.