Primul a fost opera americanului Michael Phelps (foto), cel care declara cu nonsalanta acum o saptamana ca va cuceri cel putin cinci medalii de aur la Mondialele din Australia. Acesta a reusit sa pulverizeze recordul mondial al probei de 200 metri li
Primul a fost opera americanului Michael Phelps (foto), cel care declara cu nonsalanta acum o saptamana ca va cuceri cel putin cinci medalii de aur la Mondialele din Australia. Acesta a reusit sa pulverizeze recordul mondial al probei de 200 metri liber, detinut din 2001 de australianul Ian Thorpe. Desi se anunta a fi o finala cu scantei intre Phelps si olandezul Hoogenband, cursa s-a transformat intr-o simpla lupta a americanului cu cronometrul, la final timpul oprindu-se la 1:43,86, cu doua zecimi de secunda mai putin fata de cat a scos Thorpe la Mondialele din Japonia. Nici nu s-au stins ecourile aclamatiilor publicului australian ca un nou record mondial a fost spulberat, americanca Natalie Coughlin coborand din nou sub un minut in proba de 100 metri spate.
La mare lupta cu Laure Manoudou, care s-a clasat pe locul secund, Coughlin a oprit cronometrul la 59,44, imbunatatindu-si astfel vechiul record mondial stabilit in 2002 cu mai bine de o zecime de secunda. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.