Dupa o scurta escala la Bagdad, Moon s-a intalnit la sfarsitul saptamanii care a trecut, cu presedintele egiptean Hosni Mubarak. La Cairo, dupa intalnirea Ban Ki Moon-Mubarak, in zilele de 28-29 martie va avea loc Summit-ul Cuartetului arab, la care
Dupa o scurta escala la Bagdad, Moon s-a intalnit la sfarsitul saptamanii care a trecut, cu presedintele egiptean Hosni Mubarak. La Cairo, dupa intalnirea Ban Ki Moon-Mubarak, in zilele de 28-29 martie va avea loc Summit-ul Cuartetului arab, la care va participa si sefa diplomatiei americane Condoleezza Rice. De la Cairo, Moon a plecat in Tara Sfanta, urmand sa aiba convorbiri cu conducatorii israelieni si palestinieni. Daca intalnirea cu premierul israelian Ehud Olmert si presedintele Mahmud Abbas este sigura, nu se stie inca daca secretarul general ONU se va intalni si cu premierul palestinian Ismail Hanyieh. "Speram ca noul Guvern palestinian de uniune nationala va raspunde asteptarilor Cuartetului (Statele Unite, Rusia, ONU si Uniunea Europeana), in sensul ca va recunoaste statul Israel si va actiona in directia pacii", a declarat Ban Ki Moon. In intalnirea avuta cu Amir Peretz, ministrul israelian al Apararii, Moon a declarat: "Exista un fundament pentru rezolvarea conflictului din regiune". El s-a aratat foarte emotionat ca se afla pentru prima oara in Tara sfanta celor trei religii: mozaica, crestina si mahomedana. Din surse bine informate s-au scurs informatii privind rolul benefic al Casei Regale a Arabiei Saudite in progresul tratativelor dintre Washington si Hamas. Ceea ce va facilita si probabila intalnire, la sfarsitul acestei luni, dintre Condoleezza Rice si liderul Hamas Ismail Hanyieh.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.