Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a spus ca formatiunea sa va sprijini, in Parlament, investirea unui guvern restructurat si nu o forta politica in mod specific.
El a aratat ca PSD nu stabileste culoarea politica a acestui guvern
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a spus ca formatiunea sa va sprijini, in Parlament, investirea unui guvern restructurat si nu o forta politica in mod specific.
El a aratat ca PSD nu stabileste culoarea politica a acestui guvern restructurat si nici majoritatile care se vor forma. Liderul social-democrat a sustinut ca PD si PNL sunt, in continuare, adversarii politici ai PSD, el apreciind drept "ridicole" acuzele privind colaborarea cu PSD pe care democratii si liberalii si le aduc reciproc.
Potrivit lui Diaconescu, nu a existat nici o solicitare formala ca PD si PNL sa isi apropie punctele de vedere de cele ale PSD. Diaconescu a sustinut ca atat PNL, cat si PD s-au pozitionat extrem de agresiv, inca de la preluarea puterii, fata de PSD si au tratat cu dispret partidul. "Anuntam PD si PNL ca nimeni nu a uitat prigoana la care au fost supusi membrii nostri. Nu uitam ca PNL si PD nu au initiat nici cel mai elementar dialog cu opozitia pe teme de interes national", a spus Diaconescu.
El a aratat ca PSD nu va sustine sub nici o forma PNL sau PD. El a mai spus ca pesedistii lucreaza la o motiune de cenzura care are caracter politic si va caracteriza, in principal, situatia politica din Romania. "In continuare cerem Guvernului sa se prezinte intr-o formula restructurata in Parlament pentru un vot de incredere. Daca nu se va indeplini aceasta, vom actiona pentru eliminarea actualei coalitii pe cai democratice si parlamentare, dupa care vom initia consultari cu partidele pentru constituirea unei noi majoritati parlamentare stabile. Daca nici aceasta nu va fi posibil, sustinem alegerile anticipate", a afirmat Diaconescu. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.