Prezenta ziaristului roman Traian Ungureanu, considerat un preferat al presedintelui Traian Basescu, la Institutul Cultural Roman din New York a devenit prilej de polemici aprinse pe tema disputelor existente actualmente intre Palatele Cotroceni s
Prezenta ziaristului roman Traian Ungureanu, considerat un preferat al presedintelui Traian Basescu, la Institutul Cultural Roman din New York a devenit prilej de polemici aprinse pe tema disputelor existente actualmente intre Palatele Cotroceni si Victoria.
Membrii comunitatii romanesti din New York au transformat o discutie care il avea ca invitat pe Traian Ungureanu, jurnalist la Cotidianul si Revista 22, intr-o adevarata confruntare pe tema conflictului dintre Palate, informeaza Antena3. Potrivit sursei citate, discutiile gazduite de ICR de la New York au pornit de la criticile pe care unele ziare romanesti din New York i le-au adus lui Ungureanu. Astfel, intr-un editorial din New York Magazin, Ungureanu a fost acuzat de "slugarnicie fata de seful statului" pentru "odele" pe care i "le-a inchinat" presedintelui Basescu. In plus, publicatia a afirmat ca jurnalistul a fost propus pentru postul de ambasador la Londra "desi nu este angajat al MAE si nu are pregatire in diplomatie". Polemicile celor prezenti au gravitat apoi pe tema disputelor dintre presedinte si premier. Daca adversarii sefului statului au criticat disputele politice constante din Romania, suporterii lui Basescu au vorbit despre "sistemul oligarhic" din jurul premierului Tariceanu, care controleaza mass-media si ataca frecvent Palatul Cotroceni. Discutiile dintre membrii diasporei au fost extrem de vehemente, din replicile aruncate nelipsind acuzatiile de "servilism" si "dictatura". Reamintim ca ICR, aflat sub patronajul presedintelui si al carui buget este asigurat de contribuabilii romani, l-a invitat pe Ungureanu sa conferentieze la 19 martie, la New York. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.