Cazul italianului Claudio Zambon, care a castigat la TAS disputa cu Marian Iancu, legata de palmaresul Politehnicii, nu este singurul de acest gen cu care se confrunta Federatia condusa de Sandu. Recent, alte doua situatii asemanatoare au iesit la iv
Cazul italianului Claudio Zambon, care a castigat la TAS disputa cu Marian Iancu, legata de palmaresul Politehnicii, nu este singurul de acest gen cu care se confrunta Federatia condusa de Sandu. Recent, alte doua situatii asemanatoare au iesit la iveala, in ambele FRF refuzand sa aplice decizii definitive, irevocabile si executorii ale TAS. Ieri, Robert Benczik si Octavian Marin au reclamat Federatia la FIFA.
Robert Benczik, oficial al AS CSM Resita, s-a judecat la Lausanne cu FRF, deoarece aceasta a decis ca gruparea pe care o reprezinta nu trebuie sa primeasca nici un ban din indemnizatia de solidaritate platita de AS Roma pentru Cristian Chivu, dupa transferul romanului de la Ajax Amsterdam. Benczik a primit castig de cauza, pe 1 februarie 2007, decizia TAS, prin care Univ. Craiova trebuie sa plateasca 206.800 de euro catre gruparea resiteana, fiind definitiva, irevocabila si executorie. Cu toate acestea, comisiile fedrale l-au anuntat pe Benczik ca decizia TAS nu va fi aplicata, ba, mai mult, au anuntat judecarea cazului peste doua saptamani! "Este ca in filmele cu prosti! Comisiile ar fi trebuit sa puna in aplicare decizia TAS, dar ele ma anunta ca vor judeca acest caz, care a mai fost judecat, din 2005 si pana acum, de alte cinci ori! Oricum, am dat deja toata documentatia cazului la tradus, apoi o trimit la FIFA, mai precis la Comisia Juridica, pe adresa lui Marco Villiger", a declarat ieri Benczik. Pe scurt, in cazul sau, Benczik invoca faptul ca FRF a decis ca CSM Resita nu trebuie sa primeasca bani pentru formarea lui Chivu (procentul de 5% platit de AS Roma dupa transferul jucatorului de la Ajax), desi prima decizie federala, confirmata de TAS, spunea ca gruparea din Banat urma sa fie recompensata cu 206.800 de euro (CSS Resita a primit 208.560 de euro, iar Univ. Craiova a primit 98.560 de euro). FRF a trimis aceasta suma tot in contul Universitatii Craiova. "Pe mine nu ma interseaza cine plateste, eu trebuie sa primesc banii! Eu m-am judecat la TAS cu FRF si cred ca federatia trebuie sa plateasca", a mai spus Benczik. Acesta a prezentat si un scurt istoric al cazului, inceput in 2005. "Am castigat de patru ori, fie la Comisia pentru Statutul Jucatorului, fie la Comisia de Recurs Federala, cea care avea sa se transforme ulterior in Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. Apoi, dupa un an, CSJ a dat dreptate Craiovei. M-am dus la TAS si am castigat. Trec peste cateva incalcari ale regulamentelor - unele legate de faptul ca aceeasi oameni au judecat de mai multe ori - si spun ca voi cere public demisia lui Ion Turculeanu, presedintele CAF. I-am spus acest lucru si lui Mircea Sandu, dar mi-a replicat ca el nu stie despre ce este vorba si ca nu intervine in acest caz", a mai declarat Benczik.
La randul sau, impresarul Octavian Marin a castigat la TAS un proces in urma caruia are de primit 32.000 de euro, plus alte 8000 de euro - cheltuieli de judecata - de la Univ. Craiova, pentru serviciile aduse clubului oltean. "La mine este mai simplu. Am o decizie TAS, definitiva, irevocabila si executorie. Am solicitat FRF sa o puna in aplicare, dar n-am primit nici un raspuns, astfel ca am trimis un memoriu la FIFA, chiar pe adresa presedintelui Sepp Blatter", a declarat Marin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.