"Nu se vor schimba regulile in timpul jocului, mie mi se pare absolut nedemocratic ca asa ceva sa se intample intr-o tara membra a NATO si a UE. In al doilea rand, radacina, una din cele mai importante radacini ale crizei actuale vine tocmai din fapt
"Nu se vor schimba regulile in timpul jocului, mie mi se pare absolut nedemocratic ca asa ceva sa se intample intr-o tara membra a NATO si a UE. In al doilea rand, radacina, una din cele mai importante radacini ale crizei actuale vine tocmai din faptul ca sunt institutii si, iata, personalitati care doresc sa-si asume responsabilitati executive. Fata de aceasta competitie Constitutia nu este in masura sa asigure o delimitare transanta intre competentele Executivului, competentele executive de fapt in Romania. In al treilea rand, stim foarte bine, romanii doresc sa-si aleaga seful statului si acest lucru va trebui respectat in continuare. Or, din aceasta perspectiva si Constitutia din '92-'93 si Constitutia din 2002-2003 au tinut pare-se cont mult, foarte mult, de circumstantele politice ale momentelor respective. Ne-am dori un act normativ care sa tina cont mai mult de perspectivele Romaniei si de modul in care Romania se va adecva ca o tara... se va adecva si din punct de vedere constitutional la statutul de membru al UE. Or, din acest punct de vedere lucrurile trebuie mult mai clar clarificate. O a doua dimensiune se refera exact la ce spuneam, la participarea Romaniei in sistemul de tari europene care va presupune si modificari constitutionale uneori chiar, vreau sa o spun foarte direct si clar, delegari de suveranitate, si poate aici ar fi mai bine sa discutam decat, ma rog, scandalurile interminabile - ce poate sau ce nu poate presedintele - , si chiar asumarea unor responsabilitati europene dincolo de limitele nationale ale granitelor tarii noastre".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.