Reprezentanti ai Uniunii Artistilor Plastici citati de Mediafax au anuntat ca pictorul Ion Nicodim (75 de ani) a murit ieri dimineata la Paris. Nicodim, "Cetateanul planetar" (titlu conferit, in 1975, la Conferinta despre supravietuirea umana, alatur
Reprezentanti ai Uniunii Artistilor Plastici citati de Mediafax au anuntat ca pictorul Ion Nicodim (75 de ani) a murit ieri dimineata la Paris. Nicodim, "Cetateanul planetar" (titlu conferit, in 1975, la Conferinta despre supravietuirea umana, alaturi de personalitati precum Menuhin, Bejart sau Toynbee) a absolvit Institutul de Arte Plastice din Bucuresti. In perioada 1965-1968, a beneficiat de o bursa la Accademia di Romania din Roma. Incepand cu 1955, a participat la zeci de expozitii de grup sau personale, atat in tara, cat si in strainatate. A figurat in programul celor mai cunoscute Bienale din lume, de la Sao Paolo (1969), pana la Venetia, unde a fost invitat in cadrul sectiunii internationale din 1982. In perioada 1977-1983, a fost rezident la Cite Internationale des Arts din Paris. In 1992, a fost laureat al premiului "Gottfried von Herder". Ultima sa expozitie, "Miart", a fost prezentata anul trecut la Milano.
Dumnezeu sa-l odihneasca!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.