Senatul american a adoptat, marti, un proiect de lege destinat sa puna in aplicare recomandarile Comisiei independente pentru 11 septembrie, printre care si eliminarea vizelor pentru statele aliate, sfidand amenintarea utilizarii dreptului de veto
Senatul american a adoptat, marti, un proiect de lege destinat sa puna in aplicare recomandarile Comisiei independente pentru 11 septembrie, printre care si eliminarea vizelor pentru statele aliate, sfidand amenintarea utilizarii dreptului de veto de catre presedintele George W. Bush.
Una dintre masurile stipulate in proiectul adoptat de Senat ar putea extinde numarul tarilor in cazul carora SUA ar putea elimina regimul de vize. Senatorul republican George Voinovich a reusit sa determine adoptarea unui amendament permitand tarilor "care sustin Statele Unite si sunt dispuse sa faca tot posibilul pentru a impiedica teroristii sa treaca frontierele" americane sa beneficieze de acest program, aplicat in prezent unui numar de 27 de state.
Potrivit lui Voinovich, citat de Mediafax, de aceasta masura ar putea beneficia Romania, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia si Coreea de Sud. Propunerea trebuie, insa, armonizata cu un proiect de lege adoptat de Camera Reprezentantilor in luna ianuarie. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.